INVERSIÓ

Dynatrace obre un laboratori de 'software' a Barcelona i preveu arribar als 160 empleats

La companyia s'ha instal·lat en dues plantes de la Torre Glòries

gcms8004

gcms8004 / Guillem Calatrava

2
Es llegeix en minuts
Josep M. Berengueras
Josep M. Berengueras

Periodista

ver +

Barcelona continua captant empreses tecnològiques capdavanteres a nivell mundial. Dynatrace, companyia d’origen austríac de software amb gairebé 2.000 empleats a tot el món, ha inaugurat aquest dimarts un laboratori de desenvolupament a Barcelona. La companyia ocupa actualment 50 persones a Barcelona (de 16 nacionalitats), preveuen acabar l’any amb 80, i arribar a les 160 el 2021.

La firma va aterrar a Barcelona el novembre del 2017 amb la compra de la ‘start-up’ suïssa Qumram. Des d’aleshores, han passat de 15 a 48 empleats, i han mudat la seva oficina a la Torre Glòries, on ocupen actualment una planta (1.250 metres quadrats), on han instal·lat un dels seus Labs internacionals (laboratoris de desenvolupament). La firma està actualment acomodant una altra planta a la mateixa torre per a l’ampliació prevista de plantilla. Fins al moment, ha invertit al voltant d’un milió d’euros en l’obertura del laboratori.

“Barcelona és una de les zones d’Europa més interessants en atracció de talent tecnològic i un interessant hub en què poder desenvolupar el nostre ‘software’”, ha destacat el fundador i director tècnic de Dynatrace, Bernd Greifeneder. La firma compta actualment amb quatre centres de desenvolupament, més situats a Àustria (dos), Polònia i els Estats Units.

Peter Kunszt, Bernd Greifeneder i Simon Scheurer, de Dynatrace.

“Les empreses no elegeixen els bons enginyers. Són els bons enginyers els que elegeixen les empreses. Per això, com a empresa hem de ser molt atractius. Necessitem un ‘pool’ de talent i un lloc atractiu per atreure aquest talent, això és el que ens va portar a Barcelona i per això som aquí”, ha afegit el director del Lab de Barcelona de Dynatrae, Simon Scheurer. Peter Kunszt, director de desenvolupament del centre, ha destacat que busquen perfils tècnics, com desenvolupadors de ‘software’ i especialistes de l’àmbit mòbil, enginyers i dissenyadors de contingut.

Notícies relacionades

El treball de l’equip de Dynatrace a Barcelona se centra de moment a l’ampliació d’una funcionalitat de trucada Session Replay, que s’utilitza per monitoritzar el recorregut que cada usuari fa dins d’una pàgina web o aplicació.

Dynatrace és una companyia que proporciona intel·ligència de ‘software’ per simplificar la complexitat del núvol empresarial i accelerar la transformació digital. La firma treballa amb 79 de les 100 empreses més grans del món, i a Espanya compta amb clients com BBVA, Telefónica, Iberia i Mango. A més, és número u en la seva categoria al món, segons el rànquing que elabora la consultora Gartner. La firma té una facturació anual de més de 500 milions de dòlars (440 milions d’euros).

Temes:

Startups