inversió

Cellnex entra a la 'start-up' Nearby Sensor

L'operadora pren el 15% del capital per 500.000 euros

cellnex

cellnex

1
Es llegeix en minuts

Cellnex Telecom ha desembarcat en el capital de la 'start-up' tecnològica Nearby Sensor amb la compra d’un 15% del seu accionariat per 500.000 euros, segons ha informat l’operador d’infraestructures de telecomunicacions.

Nearby Sensor, constituïda a Barcelona el 2013, es dedica al desplegament de l’internet de les coses (IoT), la computació distribuïda ('Edge Computing'), i l’automatització de processos híbrids IT-OT (IoT industrial), i en el seu accionariat també hi figuren els fundadors de l’empresa –vinculats a la implantació de la tecnologia de gestió pública de Barcelona–, Urbidermis del grup Santa&Cole i l’enginyeria Eacom.

Per al director global d’Innovació i Estratègia de Cellnex, Òscar Pallarols, la inversió en Nearby Sensor s’inscriu enl’estratègia d’innovació oberta i col·laborativa, identificant iniciatives que acaben tenint propostes de valor i de servei innovadores dins de l’àmbit de la connectivitat i les telecomunicacions.

Cellnex ha vist un special interès la participació de Nearby Sensor en la constitució, conjuntament amb el Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputació, de la 'spin-off' Nearby Computing.

Aquesta empresa ofereix un producte diferencial i d’alta tecnologia per a desplegaments corporatius de IoT i 5G, basat en la investigació generada al BSC-CNS i a la UPC.

Aquests serveis permeten tant a empreses com a administracions l’automatització de processos complexos de computació en l’edge, per a IoT i xarxes 5 G, combinant diferents productes de ‘software’ comercial i la integració de components de ‘hardware’ i ‘software’.

Notícies relacionades

Les capacitats de la tecnologia de Nearby Computing han donat peu a l’inici de projectes conjunts amb empreses com la mateixa Cellnex Telecom, Cisco Systems o Intel.

Actualment la companyia està preparant un demostrador de les arquitectures que planteja per presentar-lo al Mobile World Congress del pròxim febrer a Barcelona.