Reciclatge infinit

Els cordams de les raquetes de la Copa Davis es convertiran en roba esportiva

  • Creada l’any 2020, Infinite Athletic es dedica a reciclar aquest residu del qual cada any es generen 60 tones només a Espanya

  • Les seves peces requereixen un 60% menys d’energia i emeten un 60% menys de CO2 en comparació amb les confeccionades amb polièster verge. I el més important: permeten un estalvi del principal recurs natural com és l’aigua, de més del 75%

Els cordams de les raquetes de la Copa Davis es convertiran en roba esportiva
1
Es llegeix en minuts
Mireya Roca
Mireya Roca

Periodista

ver +

Gràcies a l’‘start-up’ catalana Infinite Athletic, els cordams de les raquetes de tennis que es rebutgin durant la Davis Cup by Rakuten Finals tindran una segona vida en forma de roba tècnica esportiva per a la pràctica de tennis o pàdel. Només en els dies que duri el torneig, que se celebra entre el 25 de novembre i el 5 de desembre a Madrid, es preveu la recollida d’uns 1.100 cordams, que seran transformats en 230 samarretes tècniques 100% reciclades i reciclables.

Aquesta ‘start-up’, que va ser creada el 2020, ha arribat també a un acord amb 24 clubs de tennis, 170 botigues Decathlon de tot Espanya i altres punts de venda especialitzats com Tennis Point per a la instal·lació dels punts de

recollida de cordams.

«Som la primera empresa en la història del tennis que ha aconseguit reciclar el polièster dels cordams per donar-li un segon ús», assegura Francesc Jiménez, fundador d’Infinite Athletic juntament amb Isaac Nogués i François Devy.

Un jugador semiprofessional consumeix uns 10 cordams a la setmana de mitjana i un professional, uns 20. Afegits als cordams que rebutgen els jugadors ‘amateurs’, es calcula que cada any acaben en abocadors o incineradores 60 tones d’aquest residu a Espanya (prop de 400 tones a Europa).

Innovació tecnològica

Notícies relacionades

A més d’evitar la generació d’un residu, a l’aprofitar el cordam de les raquetes aquests emprenedors són capaços de confeccionar les seves peces utilitzant un 60% menys d’energia i reduint les emissions de CO2 en un 60%, en comparació amb si estiguessin fabricats amb polièster verge. I gràcies a l’ús d’innovacions tecnològiques també aconsegueixen estalvis de més d’un 75% en aigua, comparativament a un procés tradicional.

A més, les peces han sigut dissenyades perquè al final de la seva vida útil puguin tornar a ser reciclades de forma infinita (d’aquí el nom de l’empresa). Només cal deixar-les en els punts de recollida instal·lats en els clubs i botigues des d’on es convertiran en una nova peça.