Reciclatge infinit
Els cordams de les raquetes de la Copa Davis es convertiran en roba esportiva
Creada l’any 2020, Infinite Athletic es dedica a reciclar aquest residu del qual cada any es generen 60 tones només a Espanya
Les seves peces requereixen un 60% menys d’energia i emeten un 60% menys de CO2 en comparació amb les confeccionades amb polièster verge. I el més important: permeten un estalvi del principal recurs natural com és l’aigua, de més del 75%

Gràcies a l’‘start-up’ catalana Infinite Athletic, els cordams de les raquetes de tennis que es rebutgin durant la Davis Cup by Rakuten Finals tindran una segona vida en forma de roba tècnica esportiva per a la pràctica de tennis o pàdel. Només en els dies que duri el torneig, que se celebra entre el 25 de novembre i el 5 de desembre a Madrid, es preveu la recollida d’uns 1.100 cordams, que seran transformats en 230 samarretes tècniques 100% reciclades i reciclables.
Aquesta ‘start-up’, que va ser creada el 2020, ha arribat també a un acord amb 24 clubs de tennis, 170 botigues Decathlon de tot Espanya i altres punts de venda especialitzats com Tennis Point per a la instal·lació dels punts de
recollida de cordams.
«Som la primera empresa en la història del tennis que ha aconseguit reciclar el polièster dels cordams per donar-li un segon ús», assegura Francesc Jiménez, fundador d’Infinite Athletic juntament amb Isaac Nogués i François Devy.
Un jugador semiprofessional consumeix uns 10 cordams a la setmana de mitjana i un professional, uns 20. Afegits als cordams que rebutgen els jugadors ‘amateurs’, es calcula que cada any acaben en abocadors o incineradores 60 tones d’aquest residu a Espanya (prop de 400 tones a Europa).
Innovació tecnològica
Notícies relacionadesA més d’evitar la generació d’un residu, a l’aprofitar el cordam de les raquetes aquests emprenedors són capaços de confeccionar les seves peces utilitzant un 60% menys d’energia i reduint les emissions de CO2 en un 60%, en comparació amb si estiguessin fabricats amb polièster verge. I gràcies a l’ús d’innovacions tecnològiques també aconsegueixen estalvis de més d’un 75% en aigua, comparativament a un procés tradicional.
A més, les peces han sigut dissenyades perquè al final de la seva vida útil puguin tornar a ser reciclades de forma infinita (d’aquí el nom de l’empresa). Només cal deixar-les en els punts de recollida instal·lats en els clubs i botigues des d’on es convertiran en una nova peça.
- Un incendi al Baix Ebre crema 570 hectàrees, el 90% als Ports
- Osona Una ‘moto espia’ dels Mossos capta per la C-25 un conductor sense cinturó, parlant pel mòbil i bevent
- FUTBOL El Reial Madrid demana ajornar el seu partit de lliga contra l’Osasuna al 29 d’octubre
- El mapa territorial Enquesta CIS: El PSOE assetja cinc governs autonòmics del PP en l’equador de la legislatura
- En ple estiu Barcelona tanca la font ornamental de Glòries convertida de facto en piscina infantil
- A Barcelona Els Mossos abaten un home que va matar el seu germà d'un tret i es va atrinxerar a Calldetenes
- Helicobacter pylori: així són els símptomes de la infecció que afecta la meitat de la població
- Última hora Incendi a Paüls: el vent dificulta els treballs d’extinció d’un foc que ha arrasat 2.300 hectàrees
- Homenatge a represaliats pel franquisme
- L’empresa mèdica que portarà IA catalana a un concurs de l’ONU