ASPECTE NATURAL

L’alfombra vermella dels Oscars 2021 diu no al maquillatge

  • «Les estrelles han optat per uns llavis rosats i amb una lleugera brillantor, les galtes, amb la mateixa gamma cromàtica i els ulls, amb un toc de màscara», explica el maquillador David Deibis

L’alfombra vermella dels Oscars 2021 diu no al maquillatge
2
Es llegeix en minuts
Mireya Roca
Mireya Roca

Periodista

ver +

Com cada any, els Oscars 2021 han deixat una gran font de tendències. L’estil que va predominar entre les estrelles de Hollywood a l’alfombra vermella va ser el ‘no-maquillatge, cosa que vam poder veure als rostres de Frances McDormand, Chloe Zhao i Mollye Asher, les tres guanyadores per ‘Nomadland’, així com van lluir també Glenn Close, Reese Witherspoon, Carey Mulligan, Margot Robbie i Zendaya, entre altres.

 «Les actrius han apostat per l’efecte joventut, un aspecte ‘no-makeup’ però amb tocs rosats, representatius d’una pell jove, d’aspecte saludable», explica David Deibis, maquillador oficial de Perricone MD.

«Els llavis es presenten rosats i amb una lleugera brillantor, les galtes, amb la mateixa gamma cromàtica i els ulls, amb un toc de màscara i, això sí, amb un marcat efecte ‘foxy’ que eleva l’arc de la cella», afegeix Deibis.

La clau: el tractament de la pell

A més dels ‘tips’ de maquillatge essencial, tots els experts coincideixen que la clau està, a més, a tractar la pell adequadament abans de passar als productes de color. «Abans d’esdeveniments especials, aquestes ‘celebrities’ se sotmeten a tractaments amb efecte refermant i ‘glow’, amb productes que inclouen en les seves fórmules productes principi com el DMAE o els vidres de robí», explica Estefanía Nieto, directora tècnica de la firma Omorovicza, firma fetitxe de facialistes que preparen les cares dels Oscars, tals com Joanna Czech. «Els vidres de robí fan un símil als filtres d’Instagram, ajuden a dissimular imperfeccions i arrugues, creant un efecte ‘blur’», afegeix l’experta. Aquest principi és protagonista en productes com Instant Perfection Serum, d’Omorovicza.

Cosmètica de color amb efecte d’Oscar

Quan s’entra en els ‘tips’ per aconseguir el ‘look’ d’Oscar, David Deibis explica que és molt senzill. Primer, el truc està en la base: «És millor apostar per una base d’efecte líquid que penetri bé a la pell i que es quedi fàcilment segellada, ja que amb la mascareta ningú vol córrer el risc de deixar-hi plasmat tot el producte». Quant al color en si mateix: «És senzill, un labial d’efecte rosat, però que s’adapti fàcilment a qualsevol to de pell, com ‘No Makeup Lipstick’, de Perricone MD, que està dissenyat per aconseguir aquest efecte i representar el to d’uns llavis joves. El mateix amb el ‘blush’, clau per aplicar en aquests ‘looks’ a les galtes i fins i tot els ulls. De la mateixa manera, apostarem per un acabat líquid i fundent, pel mateix motiu que passava amb la base».

Notícies relacionades

Efecte Foxy Eye

Una de les tendències que predomina en el panorama de la bellesa últimament és el ‘Foxy Eye’, proposta que consisteix a marcar l’arc de la cella per elevar la mirada. A més de poder-ho aconseguir amb maquillatge, els experts aposten per alguna cosa més permanent. «L’Eyelid Lift Serum de Perricone MD és perfecte per això. Eleva l’arc de la cella de manera immediata per a un efecte flaix. Si s’utilitza diàriament, es pot aconseguir un efecte permanent», comenta Raquel González, directora d’educació de Perricone MD. Deibis, per la seva banda, afegeix que: «Per a una naturalitat extrema, ja només faltarà un toc de màscara». 

Temes:

Oscars