Procés de transformació

Comença la segona fase d'obres a La Rambla de Barcelona amb canvis en la mobilitat

Des del 17 de juny només quedarà permès el trànsit entre Colom i la Plaça Catalunya en sentit pujada i per la vorera del lateral del Raval

La circulació serà exclusiva per als veïns, autobusos, taxis i vehicles d'accés a hotels i distribució urbana de mercaderies

Vista aérea de La Rambla

Vista aérea de La Rambla

2
Es llegeix en minuts

Des d'avui, dilluns 17 de juny, l'inici de la segona fase de les obres de transformació de La Rambla impedirà la circulació en sentit mar. Només quedarà permès el trànsit entre Colom i la Plaça Catalunya, en sentit pujada, pel lateral del Raval, i únicament per als veïns, autobusos, taxis i vehicles d'accés a hotels i distribució urbana de mercaderies en l'horari corresponent.

Els veïns del Gòtic i vehicles d'emergència podran circular per diversos passos provisionals que creuen el passeig central a Portaferrissa-Carme, Ferran i Colom (accés a la plaça Reial). També es preveuen passos al Pla de l’Ós i Escudellers, que s'activaran segons les necessitats. 

Aquestes afectacions de la mobilitat obliguen a modificar les línies de bus V13 i 59 i el bus nocturn N9. La línia 59 seguirà pujant per La Rambla durant les obres, per la calçada del costat del Raval, però per baixar circularà per la Via Laietana. La línia V13 i el bus nocturn N9, en canvi, tindran l'origen i el final a la Plaça Catalunya.

Evolució de les obres

Les obres de La Rambla entre Colom i Santa Madrona es troben ja en la seva fase final, i el 17 de juny comencen a més les obres dels altres quatre trams: Santa Madrona-Arc del Teatre, Arc del Teatre-Liceu, Liceu-Portaferrissa i Portaferrissa-Canaletes. Els treballs s'executaran al mateix temps en tot el passeig, però es duran a terme per fases per minimitzar les molèsties als veïns i veïnes i comerciants.

Notícies relacionades

Els primers deu mesos es treballarà en la calçada i la vorera del lateral del Besòs, la del barri Gòtic, i per aquesta raó entren en vigor els canvis en la mobilitat. Un cop acabat aquest costat, la circulació en sentit muntanya tornarà al costat del Gòtic i es faran, durant deu mesos més, els treballs a la calçada i la vorera del lateral del Llobregat, al costat del Raval. Els dotze últims mesos de treball s'abordarà el passeig central per trams alterns per garantir en tot moment el pas de vianants, i en aquests moments els trams laterals ja estaran acabats i es podran recuperar els dos sentits de la circulació.

La nova Rambla s'estrenarà el 2027 per ser un passeig més confortable, verd, amable, cultural i amb més espai per als vianants. A més, es crearan al llarg de tot el passeig tres grans places (espais majors) en tres dels encreuaments més singulars: l'Espai Betlem-Moja, el Pla de la Boqueria i el Pla del Teatre.