Benestar ciutadà

L'Ajuntament de Barcelona constitueix l'Altaveu dels infants, un nou espai de participació infantil

El grup forma part de la tercera i última fase del programa municipal Parlen els nens i nenes, destinat a valorar i garantir el benestar de la infància a la ciutat

Acte de constitució de lAltaveu dels infants.

Acte de constitució de lAltaveu dels infants. / Ajuntament de Barcelona

1
Es llegeix en minuts

Trenta nens i nenes de sis escoles de Barcelona han estat investits per l’alcalde Jaume Collboni com a membres de l'Altaveu dels Infants de la Ciutat en la tercera i última fase del programa municipal Parlen els nens i nenes, creat per establir un diàleg entre els més petits i els diferents representants polítics i socials.

Promogut per l'Àrea de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI de l’Ajuntament de Barcelona i desenvolupat per l'Institut Infància i Adolescència de Barcelona (IIAB), el projecte tractarà les onze demandes, trenta propostes i més de cent idees que es recullen a l'Agenda dels Nens i Nenes per millorar el benestar de la infància a Barcelona.

Amb la constitució del grup, es garanteix el dret de la infància a ser escoltada en l’àmbit social per afavorir la seva ciutadania activa.

Notícies relacionades

Durant el curs 2024-2025 l'Altaveu dels Infants de la Ciutat es reunirà, per exemple, amb el Consell de Ciutat, l'Acord Ciutadà per a una Barcelona Inclusiva, el síndic de greuges de Barcelona o el Consell Municipal per aconseguir compromisos de la ciutadania adulta per millorar el benestar de la infància.

Les reunions se centraran a valorar l'estat dels nens a la ciutat, des del seu punt de vista i amb el seu protagonisme. L'objectiu fonamental és generar coneixement sobre el benestar de la infància vinculat a l'agenda pública per contribuir a millorar polítiques locals i enriquir debats socials.