En col·laboració amb

Del 7 al 17 de gener

Consulta aquí on pots reciclar el teu arbre de Nadal a Barcelona

Els avets es trituraran per elaborar encoixinament, un component natural que nodrirà les zones verdes de la ciutat

Recollida davets a Barcelona

Recollida davets a Barcelona / Ajuntament de Barcelona

1
Es llegeix en minuts

Com cada any, l'endemà de Reis les cases comencen a recuperar la seva estètica habitual. S'apaguen els llums dels balcons i els guarniments tornen a les capses, però, ¿què se’n fà dels avets naturals un cop finalitzades les festes? Per evitar l'abandonament incívic als espais públics i garantir el màxim aprofitament dels recursos naturals, l'Ajuntament de Barcelona ha engegat l'operatiu de recollida d'arbres.

S'han instal·lat centenars de punts de recollida al voltant dels 10 districtes de la ciutat, i estaran a disposició dels ciutadans del 7 al 17 de gener. Els serveis de neteja municipal s'encarregaran de retirar els arbres i l'equip de jardineria els portarà al viver, on es trituraran i serviran per fabricar encoixinament. Aquest component natural serveix per millorar la retenció de la humitat i l'aireig del sòl, i s'utilitzarà per nodrir els parcs i jardins urbans.

Notícies relacionades

L’any passat es van reciclar a Barcelona 9.526 arbres de Nadal, que van ser transformats en 183 metres cúbics d’encoixinament i utilitzats per abonar el substrat de les zones verdes de la ciutat al llarg del primer semestre de l’any.

Els punts de recollida, per districtes, es poden consultar en aquest enllaç.