En col·laboració amb

Serveis municipals

En marxa el dispositiu especial de Nadal a Barcelona

Els principals objectius són la cura de les persones, la fluïdesa del transport i la celebració sense incidències dels actes vinculats a les festes

Lencesa dels llums de Nadal a Barcelona.

Lencesa dels llums de Nadal a Barcelona. / Ajuntament de Barcelona

2
Es llegeix en minuts

Amb l’arribada del període nadalenc, s’inicia el pla per garantir la seguretat, la mobilitat, la neteja i la convivència a tota la ciutat. Els principals objectius són la cura de les persones, la fluïdesa del transport i la celebració sense incidències dels actes vinculats a les festes. Amb aquesta finalitat, es coordinen diversos serveis territorials i municipals, que des d’ara i fins al 7 de gener amplien les actuacions als barris, en especial als que concentren una activitat comercial i de persones més intensa.

Unes festes segures

La Guàrdia Urbana de Barcelona destinarà 424 agents, un 16% més que el dispositiu de l’any passat, per incrementar la presència als eixos comercials, les fires de Nadal i les zones turístiques i de grans aglomeracions. En aquestes zones s’intensificarà el patrullatge mixt uniformat amb agents dels Mossos d’Esquadra. També augmentaran les inspeccions dels locals i espectacles de més aforament i que tinguin previstes festes de Cap d’Any amb gran afluència de públic.

La plaça Catalunya adornada amb els llums de Nadal. /

Ajuntament de Barcelona

Durant el mes de desembre i la primera setmana de l’any es reforcen els controls preventius d’alcoholèmia, drogotest i documentació. Igualment, es controlaran les conductes de risc dels vehicles convencionals i dels vehicles de mobilitat personal. A més, els districtes de Ciutat Vella i Sarrià – Sant Gervasi comptaran amb el reforç de patrulles mixtes d’agents de la Guàrdia Urbana i del cos de Mossos d’Esquadra.

Carrers nets i tranquils

En el marc del Pla Endreça s’incrementa la neteja dels principals punts de trobada de la ciutat. El servei es reforçarà amb 114 operaris i 62 vehicles de neteja i recollida de residus més. Els agents cívics també es desplegaran als barris per notificar incidències a la via pública i oferir informació general a la ciutadania.

També es preveuen dos dispositius específics per reforçar la neteja. L’un a Ciutat Vella per la nit de Cap d’Any i l’altre per la Cavalcada de Reis. I, com cada any, del 7 al 17 de gener s’habilitaran punts de recollida d’avets.

La Fira de Santa Llúcia de Barcelona. /

Ajuntament de Barcelona

El transport públic no fa festa

El metro funcionarà de manera ininterrompuda les nits dels dissabtes i el 31 de desembre. Circularà fins a les 2.00 hores els divendres i vigílies de festius, amb l’excepció del 24 de desembre, que acabarà a les 23.00 hores.

La xarxa de bus mantindrà els horaris, tret de la vigília de Nadal, en què els autobusos faran la darrera sortida des de les parades d’origen a les 22.00 hores. Es reforçaran les línies que transcorren pel centre de Barcelona i altres eixos comercials en els festius en què els comerços estan autoritzats a obrir.

Notícies relacionades

Per la seva banda, els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya acabaran el servei el dia 24 de desembre a les 23.00 hores; el dia 25, a les 2.00 hores, i el dia 26, a les 24.00 hores. Durant la nit de cap d’any el servei serà ininterromput.

Obres a la via pública

Durant el període nadalenc es prohibeix que es facin obres de serveis a tot el districte de Ciutat Vella, excepte a la via Laietana i la Rambla. A la resta de la ciutat està prohibit fer obres en els carrers pròxims a eixos comercials, mercats municipals, fires de Nadal i vies importants.