En col·laboració amb

Viu Montjuïc: la muntanya es reivindica com a destí cultural

La tercera edició d’aquesta celebració omplirà els diferents equipaments de la zona amb prop de 60 activitats per a tots els públics

Tindrà lloc els dies 7 i 8 d’octubre

Consulta el programa de l’esdevenimentprograma Consulta el programa de l’esdeveniment

Viu Montjuïc: la muntanya es reivindica com a destí cultural
2
Es llegeix en minuts

El cap de setmana del 7 i 8 d’octubre, Montjuïc porta a col·lació la seva centralitat cultural. Aquest pulmó verd és també un destí excepcional en matèria de cultura i oci, una faceta de la qual farà gala en la tercera edició de Viu Montjuïc. El Parc de la Cultura. Fins a 40 equipaments de la muntanya i els seus barris limítrofs se citaran en aquesta acció conjunta per oferir a la ciutadania diferents propostes artístiques, culturals i d’oci que celebren i donen veu a la intensa activitat de l’àrea.

Recuperant l’esperit de l’Exposició Universal del 1929, amb Viu Montjuïc, aquesta zona de la ciutat i els seus equipaments es reivindiquen com un dels centres culturals de la capital catalana. El festival oferirà més de 60 activitats culturals i d’oci per a tots els públics que acostaran la cultura i la natura del parc de Montjuïc a la ciutadania barcelonina. Les activitats consisteixen en espectacles de dansa, teatre, concerts, exposicions, portes obertes als equipaments i itineraris guiats pel parc, que seran els protagonistes d’aquesta edició.

Les persones assistents al Viu Montjuïc podran escollir entre 13 itineraris temàtics que els permetran conèixer les entranyes del parc entorn de la proposta que prefereixin: històrica, botànica, ambientalista, teatralitzada, de salut, ‘mindfulness’ i fins i tot el recorregut pel primer sender homologat que transcorre íntegrament per la ciutat de Barcelona, que fa la volta completa a la muntanya de Montjuïc.

La programació completa està disponible en la pàgina web barcelona.cat/viumontjuic. La majoria d’activitats són amb entrada gratuïta; només en determinats casos és necessari inscriure-s’hi prèviament per motius d’aforament limitat o per garantir un correcte desenvolupament de l’activitat. 

Totes ofereixen una oportunitat per redescobrir el parc com un espai obert i accessible, a més de promocionar la programació habitual en matèria cultural, natural i d’oci dels equipaments de Montjuïc, units davant aquesta cita.

Noves incorporacions

La iniciativa va néixer el 2021 gràcies als operadors culturals d’aquesta zona amb la voluntat d’impulsar l’espai públic verd i cultural de qualitat per als veïns i veïnes de la capital catalana a través del finançament públic

Notícies relacionades

En la tercera edició de Viu Montjuïc s’incorporen al projecte noves entitats com el Mira Digital Arts Festival, el Centre Cívic Casa del Rellotge, el Centre Cívic la Cadena i el Foment Excursionista de Barcelona. En total, formaran part de la programació més de 40 equipaments, entre museus, teatres, centres culturals, centres cívics i biblioteques. Es tracta d’una xifra de màxims, que evidencia la voluntat de les entitats de teixir aliances i oferir activitats culturals i accions conjuntes en cocreació. Així mateix, també està previst batre rècords d’assistència i superar les 60.000 persones de l’edició passada. Per facilitar l’accés, durant el cap de setmana de Viu Montjuïc s’incrementarà la freqüència de la línia del bus 150, que va des de la plaça d’Espanya fins al castell de Montjuïc.

És, sens dubte, un entorn únic, amb instal·lacions esportives de primer nivell, jardins temàtics, zones d’esbarjo i de serveis, un castell, un cementiri jueu medieval i, ara, un epicentre cultural que, amb Viu Montjuïc, es reivindica i convida la ciutadania a conèixer-lo.