A Barcelona

Nou conveni per a la reutilització d’equipaments informàtics municipals en desús

Els equips se cedeixen a entitats del Circuit Pangea, la plataforma col·laborativa integrada per iniciatives de l’economia social i solidària, i es recondicionaran

Nou conveni per a la reutilització d’equipaments informàtics municipals en desús
1
Es llegeix en minuts

Acord amb l’Associació Pangea per continuar reaprofitant els dispositius informàtics municipals i garantir-ne l’ús per part d’entitats socials i col·lectius vulnerables. Mitjançant un procés de recondicionament, els equips passen a tenir una segona vida. La iniciativa va començar el mandat anterior i ara s’ha ampliat per als quatre anys vinents.

La principal novetat d’aquest nou acord és que ara s’amplia l’adhesió al programa a tots els ens adscrits a l’estructura municipal: organismes autònoms locals, entitats públiques empresarials, societats mercantils, consorcis, fundacions i associacions de l’Ajuntament de Barcelona.

Notícies relacionades

Els equips se cedeixen a entitats del Circuit Pangea, la plataforma col·laborativa integrada per iniciatives de l’economia social i solidària, que recullen, restauren i fan la distribució local dels dispositius digitals a les entitats receptores a preus limitats als costos de recondicionament (entre 40 i 120 euros). Els equips no aptes per a la reutilització es reciclaran de manera adequada.

Interès social dels col·lectius

Els receptors hauran de ser, prioritàriament, col·lectius d’interès social, com ara cooperatives, fundacions, associacions i entitats sense ànim de lucre, així com equipaments públics i particulars acompanyats de serveis socials, famílies derivades pel Consorci d’Educació, persones i famílies en situació de vulnerabilitat i famílies amb menors a càrrec en període d’escolarització que no disposin d’equipaments informàtics aptes per a l’aprenentatge.