En col·laboració amb

Serveis socials

Comença a entregar-se la Targeta Cuidadora a Barcelona

Estan pensades per acompanyar les persones que tenen cura d’altres a través de recursos i serveis gratuïts

Comença a entregar-se la Targeta Cuidadora a Barcelona
1
Es llegeix en minuts

Amb l’objectiu de fer de Barcelona una ciutat cuidadora avui s’han començat a entregar les mil targetes pensades per acompanyar les persones que tenen cura d’altres a través de recursos i serveis gratuïts per facilitar i reconèixer el seu treball. La Targeta Cuidadora és una mesura pionera a Espanya i s’ha ideat de manera col·laborativa amb entitats, professionals i familiars.

Notícies relacionades

Aquesta iniciativa municipal vol combatre les dificultats que les persones cuidadores afronten en la vida quotidiana i la falta d’informació, formació i suport que pateixen, així com reduir el risc d’aïllament d’aquestes persones. S’estima que en total hi ha unes 355.000 persones a la ciutat potencialment beneficiàries d’aquesta targeta: les que tenen cura de persones grans, malaltes, dependents o amb discapacitat, ja siguin les persones cuidadores de l’entorn més pròxim o bé treballadores de la llar.

La Targeta Cuidadora es pot sol·licitar mitjançant un formulari o de manera presencial a l’Espai Barcelona Cuida, al carrer de Viladomat, 127, o a qualsevol de les oficines de Vila Veïna que ja hi ha a la ciutat. També s’ha habilitat el telèfon 934 132 121 per resoldre dubtes.