En col·laboració amb

Projecte

Obres per millorar l’interior de tots els mercats municipals

Dos terços dels 4,5 milions que s’invertiran per arreglar els mercats es destinaran a pintar paraments interiors verticals i horitzontals i a implementar millores de manyeria, com la col·locació de baranes en zones logístiques, i substitucions puntuals de portes i baranes, així com actuacions als sostres falsos.

Obres per millorar l’interior de tots els mercats municipals

Ajuntament de Barcelona

1
Es llegeix en minuts

Les zones principals on es preveuen efectuar aquestes actuacions, que s’han ordenat segons la prioritat de les necessitats de cada espai, són les d’aparcament, les de logística i les plantes de vendes. El projecte, finançat per l’Institut Municipal de Mercats, ja s’ha aprovat i està pendent de licitació.

La resta del pressupost, 1,4 milions d’euros, servirà per actuar en els 3.600 metres quadrats dels carrers de la Boqueria a partir de gener del 2023. Es canviarà el paviment de tota la superfície i es col·locarà un revestiment únic a tot l’equipament. També es faran treballs auxiliars de recol·locació de diferents elements del mercat i de senyalització dels espais d’ocupació temporal.

Notícies relacionades

Hi haurà mesures de seguretat per permetre l’activitat on no s’estigui actuant, ja que les actuacions es faran per fases per afectar el mínim possible el dia a dia de l’equipament. Es preveu que les obres comencin al gener i que tinguin una durada de deu setmanes. Paral·lelament, també s’ha aprovat el projecte per instal·lar sistemes de control de coloms, com els que ja hi ha a la veïna plaça de la Gardunya.

Aquestes actuacions sorgeixen de la mesura de govern sobre preservació i millora d’aquest mercat de Ciutat Vella, que inclou un pla que ha suposat, durant els últims anys, la construcció i posada en funcionament de l’aula gastronòmica, la renovació de la il·luminació i la renovació i millora del clavegueram. Per a més informació sobre les actuacions que es realitzen en aquest àmbit, pots consultar la web de Comerç.