En col·laboració amb

Cura de les mascotes

L’abandonament de gats i gossos es redueix en el primer semestre de l’any

  • La tendència continua a la baixa el 2022, si bé encara es continuen produint massa abandonaments d’animals domèstics

  • El CAACB impulsa, a més, l’adopció de gossos i gats, perquè trobin una segona oportunitat amb una altra família

L’abandonament de gats i gossos es redueix en el primer semestre de l’any
1
Es llegeix en minuts

Durant el primer semestre d’aquest any s’ha reduït prop d’un 20 % el nombre d’entrades d’animals domèstics al Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Barcelona (CAACB) respecte al mateix període de l’any passat. Una tendència a la baixa que es repeteix des del 2016, gràcies a les campanyes de conscienciació i de tinença responsable. A més, 150 gossos i 123 gats han sigut adoptats des de principis d’any.

En concret, durant aquests primers sis mesos han entrat al centre 294 gossos, mentre que durant aquest mateix temps el 2021 en van ser 315; i 227 gats, respecte als 319 de l’any passat. La primera causa d’abandonament d’animals han sigut les llorigades no desitjades, i en el cas dels gossos, a més, la majoria són de races considerades potencialment perilloses.

Gats i gossos en adopció

Malgrat aquestes dades, prop de 200 gossos i 100 gats esperen al CAACB que una família els doni una segona oportunitat. Es calcula que un 14% dels animals que s’abandonen viuen de manera permanent als centres d’acollida. Per això aquest estiu es manté activa la campanya ‘Adopta un invisible’, per impulsar l’adopció responsable i trobar una família per als animals de companyia que fa temps que són al centre per la seva edat o perquè tenen alguna malaltia crònica.

Notícies relacionades

L’adopció és un acte de responsabilitat, solidaritat i humanitat molt gratificant, tant per a qui adopta com per a l’animal adoptat. Tanmateix, cal ser conscient que els animals no són joguines, sinó éssers vius que necessiten rebre atencions i afecte durant tota la seva vida. Per tant, abans d’adoptar, és important tenir en compte el tipus d’animal, la mida, el pel, l’edat, el sexe i el temps que li podem dedicar.

El personal del CAACB assessora des de l’inici la persona adoptant perquè pugui escollir l’animal que s’adaptarà millor a les característiques de la seva nova llar. Es pot trobar més informació sobre el procés d’adopció en aquest enllaç.

Temes:

Animals