En col·laboració amb

El turista del dia (7)

«Venim amb cotxe tot i que la gasolina està caríssima»

Itziar i Eneko són una parella de Navarra amb rumb a la Costa Brava. El pas per Barcelona els refresca bons records de joventut que transmeten al seu fill per primera vegada.

«Venim amb cotxe tot i que la gasolina està caríssima»
1
Es llegeix en minuts

¿Per què Barcelona? 

Hem vingut a la Costa Brava uns dies i hem aprofitat per baixar a Barcelona perquè és una ciutat que ens agrada molt. De joves veníem molt a Barcelona, i venir ara amb el nen és una oportunitat per descobrir la ciutat d’una altra manera.

¿Quant ha costat el viatge?

Hem vingut amb cotxe i pel que hem pagat més ha sigut la gasolina, que està caríssima. En general uns 700 euros entre la gasolina i l’apartament.

¿Quant preveuen gastar-se?

No tenim un pressupost fix, però tampoc volem malgastar. Els diners els gastem principalment en menjars i en els museus i monuments que visitem, però també en aigua i ‘snacks’ per anar passant el dia.

Tres llocs on tornarien.

El Museu de Cera ens agrada molt, el visitem sempre que baixem a la ciutat. També ens agrada vagarejar pel barri Gòtic i, per descomptat, no marxem sense veure la Sagrada Família.

Tres on no tornarien.

Les zones de botigues no ens criden gaire l’atenció. El passeig de Gràcia i els centres comercials els obviem i tampoc ens agrada el zoo.

Barcelona, ¿de nit o de dia?

Ara que venim amb el nen preferim la ciutat de dia, però a nosaltres ens agrada també la nit de Barcelona. Fa uns quants anys, quan veníem sols, ens agradava molt sortir perquè l’ambient és molt bo.

¿Què porten a la motxilla?

Principalment aigua, però també roba de recanvi, alguna cosa de màniga llarga per si de cas i menjar per picotejar durant el dia.

¿Sap que potser intentaran robar-los el rellotge?

No crec que tinguem un rellotge amb què cap lladre es pugui fer ric.

¿El Camp Nou o la Sagrada Família?

La Sagrada Família; nosaltres no som gaire futbolers.

¿Sabrien indicar-me com s’arriba a la Barceloneta?

Sí, baixant la Rambla fins al final.

¿Hotel o pis turístic?

El pis turístic, sens dubte. Ens dona més llibertat. Al final, l’hotel té horaris i t’hi has d’adaptar, mentre que amb l’apartament entres i surts quan vols.

Notícies relacionades

¿Sangria o cervesa?

Cervesa, sens dubte. No som gens de sangria, nosaltres.