En col·laboració amb

Arriba el pla de corresponsabilitat Cuidem Barcelona per reduir les conductes incíviques

L’Ajuntament de Barcelona augmenta en 1,8 milions d’euros el pressupost per a la brigada de neteja de pintades en edificis patrimonials i no patrimonials

Arriba el pla de corresponsabilitat Cuidem Barcelona per reduir les conductes incíviques

MANU MITRU

2
Es llegeix en minuts

El 85% de la ciutadania enquestada en el marc del pla Cuidem Barcelona associa el mal estat d’alguns punts de la ciutat amb conductes incíviques. Per solucionar-ho, l’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa aquest pla per intensificar les denúncies i les sancions davant les actituds incíviques, per conscienciar la ciutadania per reduir aquests comportaments i per reforçar actuacions específiques. Per exemple, s’incrementa el pressupost municipal en 1,8 milions d’euros per a la neteja de pintades en façanes d’edificis patrimonials i no patrimonials, la freqüència de la recollida de desaprofitaments comercials i el control de l’abandonament d’objectes domèstics al carrer. Aquest reforç es complementa amb una campanya informativa per al bon ús de l’espai públic.

El pla Cuidem Barcelona treballa per reduir, amb accions de conscienciació, informació i denuncia, els comportaments incívics detectats en diferents punts de la ciutat, que són majoritàriament pintades en façanes i mobiliari urbà, el desbordament dels contenidors de residus comercials i l’abandonament d’objectes domèstics voluminosos fora del dia fixat.

Neteja de pintades

L’Ajuntament de Barcelona augmenta en 1,8 milions d’euros el pressupost per a la brigada de neteja de pintades en edificis patrimonials i no patrimonials, sobretot al districte de Ciutat Vella. El consistori també ofereix un servei de neteja de pintades als comerços, que s’ha de sol·licitar al telèfon 010. A més, la Guàrdia Urbana reforça la denúncia i les sancions d’aquests comportaments, en el marc del dispositiu d’estiu que ha activat el cos policial.

Recollida comercial de residus

S’incrementa la freqüència de la recollida dels residus comercials, que passa a ser cada tres dies a ser diària, per evitar desbordaments dels contenidors, sobretot de cartró. Per millorar la gestió d’aquests residus, equips d’informadors municipals informaran comerç a comerç dels horaris de recollida i de com separar correctament els residus.

Abandonament d’objectes domèstics voluminosos

S’intensificaran el control i la informació perquè la ciutadania baixi els trastos i objectes voluminosos al carrer el dia i l’hora fixats a cada barri. Es col·locaran adhesius d’avís en els objectes que es dipositin a l’espai públic fora dels dies establerts. Es pot consultar quan i on desfer-se d’aquests residus a la web https://www.barcelona.cat/cuidembarcelona/es/reciclar/res/RM0093.

Altres conductes cíviques que es fomenten amb el pla Cuidem Barcelona

Notícies relacionades

El pla Cuidem Barcelona també fomenta actituds cíviques per evitar embrutar l’espai públic, com recollir els excrements i ruixar l’orina dels gossos, apagar les burilles als cendrers de les papereres, respectar els espais verds o jugar tenint en compte els vianants. Més informació a la web cuidem.barcelona.

Equip d’informació a l’espai públic

Un equip de 44 informadors ambientals visitaran els diferents barris de la ciutat per informar la ciutadania i els comerços per al bon ús de l’espai públic i recolliran dades relatives als problemes i incidències que es produeixin dia a dia.