En col·laboració amb

Esdeveniment a Barcelona

ISE 2022: la indústria audiovisual se cita a la fira més important del sector a Europa

El recinte de la Gran Via acull fins demà l’esdeveniment Integrated Systems Europe

És una trobada referent en matèria d’àudio, vídeo i altres tecnologies digitals

ISE 2022: la indústria audiovisual se cita a la fira més important del sector a Europa
3
Es llegeix en minuts

Els grans esdeveniments internacionals tornen a animar-se a Barcelona. Després de l’aturada causada per la pandèmia, l’activitat firal demostra més que mai el seu potencial amb trobades de pes, com el MWC, clau per a la projecció internacional de la ciutat. També ho és l’Integrated Systems Europe (ISE) 2022, que té lloc del 10 al 13 de maig al recinte de la Gran Via de Fira de Barcelona, la fira audiovisual més important d’Europa. Aquest esdeveniment, que se solia celebrar a Amsterdam, es va estrenar a Barcelona l’any passat, amb un format reduït d’acord amb la pandèmia. No obstant, ara, després d’una edició adaptada i de posposar la present tres mesos, recupera la seva dimensió prepandèmia amb 42.000 m² distribuïts en cinc pavellons, de la mà de 800 expositors, entre els quals hi ha marques líders. 

L’esdeveniment és un aparador per a productes i solucions visuals i auditives d’avantguarda, on fabricants i proveïdors de serveis estan presentant les seves últimes innovacions professionals audiovisuals, desenvolupades per als sectors del mercat comercial i residencial. Així mateix, els assistents podran explorar les tecnologies audiovisuals més innovadores

La plataforma aplega la comunitat audiovisual a nivell global, per la qual cosa ofereix una gran xarxa d’oportunitats, tant per a expositors com assistents, i un ampli programa d’esdeveniments amb els experts del sector. Els organitzadors confien a arribar als 55.000 visitants, aproximant-se a les xifres del MWC en aquesta edició, amb 60.000 visitants. La Global Association of the Exhibition Industry (UFI), l’associació d’operadors firals de tot el món, calcula que el 2023 l’ISE haurà contribuït a generar entre 250 i 300 milions d’euros a la ciutat.  

Repercussions en el teixit local

Aquest esdeveniment suposa una plataforma d’impuls per al sector audiovisual barceloní, que any rere any guanya envergadura. També de la seva visibilització, una cosa que cristal·litza en l’estand de l’àrea d’Indústries Creatives de l’Ajuntament de Barcelona, emmarcat en l’Àrea d’Economia, Recursos i Promoció Econòmica del consistori, al costat de Barcelona Activa. L’estand, que acull 10 ‘start-ups’ del sector, està compartit amb el Clúster Audiovisual de Catalunya, una xarxa empresarial per al foment del sector. 

Es pot destacar la ferma aposta de l’Ajuntament de Barcelona per la indústria audiovisual, especialment si tenim en compte que la ciutat és el pol d’atracció de les activitats creatives a Catalunya. Hi destaquen iniciatives com el laboratori d’indústries creatives Palo Alto, al qual el consistori ha destinat 5,5 milions d’euros. És un espai que vol fomentar el creixement de les empreses del sector, sobretot aquelles vinculades a l’audiovisual i a les noves tecnologies de llum i so. 

La capital catalana ocupa una posició rellevant en els mercats internacionals, una cosa que provoca l’atracció d’inversions estrangeres. Actualment, Barcelona compta amb un ecosistema audiovisual de 1.100 empreses, amb 26.600 treballadors a tot Catalunya i una facturació anual de més de 6.700 milions d’euros. És, a més, una ciutat de talent, de sets de rodatge infinits i líder en infraestructures. Gràcies a això, té i acull una indústria audiovisual innovadora, concentrada parcialment al 22@, un nou pol en el teixit econòmic de la ciutat.

Notícies relacionades

Per a això, la ciutat compta amb una important xarxa empresarial interconnectada a partir del Clúster Audiovisual de Catalunya, la Federació Espanyola de Productors Audiovisuals (PROA) i l’Associació de Profesionals de l’Audiovisual de Catalunya (APAC). L’aposta del consistori també passa per una sèrie àmplia de serveis i programes per a professionals i empreses del sector. En aquest sentit, destaca Creamedia, el programa de ‘coaching’ per a projectes d’indústries creatives per a emprenedors; l’Oficina de Suport Empresarial per a les empreses audiovisuals; el Barcelona International Welcome Desk per atraure talent internacional i el Barcelona-Catalunya Film Commision de cara a facilitar la preparació de rodatges a la ciutat.

Innovació: un plató gegant

L’estand d’Indústries Creatives, de l’Ajuntament de Barcelona, compta amb un espai dedicat a la innovació. Consisteix en un túnel immersiu, una instal·lació audiovisual amb projeccions i so que permet viure una experiència sense sortir de la fira. Amb el títol ‘Barcelona, your audiovisual environment’, consisteix en una producció audiovisual que connectarà els visitants amb els professionals més rellevants de l’ecosistema audiovisual de Barcelona viatjant pels racons més cinematogràfics de la ciutat. En aquesta peça es mostra Barcelona des d’una perspectiva màgica i suggestiva. Compta, a més, amb entrevistes a 40 persones del sector de la ciutat. 

Temes:

Congrés Fires