En col·laboració amb

Procés participatiu

Les necessitats de la joventut, presents en les polítiques municipals

El primer Pla d’adolescència i joventut 2017-2021 és l’instrument fonamental d’actuació que garanteix els drets de les persones joves, i té com a missió fomentar la seva autonomia, un principi universal per als adolescents i els joves

Les necessitats de la joventut, presents en les polítiques municipals
1
Es llegeix en minuts

Durant l’abril i el maig tindrà lloc el procés participatiu del Pla d’adolescència i joventut (PAJ) 2022-2026. Hi podran participar joves d’entre 16 i 29 anys, que disposaran d’un espai web per inscriure’s en les sessions, que tindran un aforament limitat. El procés participatiu donarà continuïtat a l’assemblea deliberativa Fòrum Jove BCN, que va tenir lloc del juliol al desembre del 2021. Un total de 99 joves d’entre 16 i 29 anys van fer propostes per donar resposta a la pregunta següent: «Com a jove que vius a Barcelona, ¿què et faria falta per portar a terme el teu projecte de vida?». Ara començarà la segona edició, en la qual es preguntarà quines necessitats tenen respecte als àmbits següents:

  • Oci i cultura

  • Esport

  • Món digital

  • Espai públic

  • Associacionisme

  • Participació juvenil

Les sessions tindran lloc a l’abril i al maig, seran presencials i amb aforament limitat, i per assistir-hi farà falta inscriure-s’hi. El primer Pla d’adolescència i joventut 2017-2021 és l’instrument fonamental d’actuació que garanteix els drets de les persones joves, i té com a missió fomentar la seva autonomia, un principi universal per als adolescents i els joves.

Notícies relacionades

En aquest pla hi van participar de manera directa els joves, que van fer aportacions, i alhora es va treballar amb les diferents àrees i els departaments implicats per impulsar les 182 mesures recollides d’una manera corresponsable. A més, inclou el calendari de les mesures, les accions principals, els projectes i els referents, així com un sistema d’indicadors d’avaluació.

El mes de març del 2021, el pla es va actualitzar amb les noves necessitats derivades de la crisi de la Covid-19, amb la nova mesura de govern «La joventut, al capdavant (2021-2022)». El document recull 45 propostes, que se sumen a les més de 180 que ja s’havien recollit i que s’agrupen en sis àmbits de treball: educació, ocupació, associacionisme i participació, benestar, vivenda i equipaments i serveis juvenils.