Procés participatiu
Les necessitats de la joventut, presents en les polítiques municipals
El primer Pla d’adolescència i joventut 2017-2021 és l’instrument fonamental d’actuació que garanteix els drets de les persones joves, i té com a missió fomentar la seva autonomia, un principi universal per als adolescents i els joves

Durant l’abril i el maig tindrà lloc el procés participatiu del Pla d’adolescència i joventut (PAJ) 2022-2026. Hi podran participar joves d’entre 16 i 29 anys, que disposaran d’un espai web per inscriure’s en les sessions, que tindran un aforament limitat. El procés participatiu donarà continuïtat a l’assemblea deliberativa Fòrum Jove BCN, que va tenir lloc del juliol al desembre del 2021. Un total de 99 joves d’entre 16 i 29 anys van fer propostes per donar resposta a la pregunta següent: «Com a jove que vius a Barcelona, ¿què et faria falta per portar a terme el teu projecte de vida?». Ara començarà la segona edició, en la qual es preguntarà quines necessitats tenen respecte als àmbits següents:
Oci i cultura
Esport
Món digital
Espai públic
Associacionisme
Participació juvenil
Les sessions tindran lloc a l’abril i al maig, seran presencials i amb aforament limitat, i per assistir-hi farà falta inscriure-s’hi. El primer Pla d’adolescència i joventut 2017-2021 és l’instrument fonamental d’actuació que garanteix els drets de les persones joves, i té com a missió fomentar la seva autonomia, un principi universal per als adolescents i els joves.
Notícies relacionadesEn aquest pla hi van participar de manera directa els joves, que van fer aportacions, i alhora es va treballar amb les diferents àrees i els departaments implicats per impulsar les 182 mesures recollides d’una manera corresponsable. A més, inclou el calendari de les mesures, les accions principals, els projectes i els referents, així com un sistema d’indicadors d’avaluació.
El mes de març del 2021, el pla es va actualitzar amb les noves necessitats derivades de la crisi de la Covid-19, amb la nova mesura de govern «La joventut, al capdavant (2021-2022)». El document recull 45 propostes, que se sumen a les més de 180 que ja s’havien recollit i que s’agrupen en sis àmbits de treball: educació, ocupació, associacionisme i participació, benestar, vivenda i equipaments i serveis juvenils.
- L’home que ‘va predir’ l’apagada
- Les renovables generaven el 74% de l’electricitat en el moment de la fallada
- Estalvi Un milionari revela quina és la manera d’estalviar amb un salari baix
- Investigació Així era la «casa dels horrors» d’Oviedo: els tres germans alliberats, d’entre 8 i 10 anys, no anaven a classe, dormien en bressols i portaven tres mascaretes posades
- Efemèride Blanquejar Hitler 80 anys després
- Successos Detinguts tres menors a Mataró per la brutal agressió a un adolescent
- Equipament Glòries posa a prova la complicada convivència entre ciclistes i vianants
- Cita destacada BCN es bolca amb les Setmanes de l’Arquitectura
- Àrea natural El delta del Llobregat aposta pel turisme sostenible
- FESTIVAL DEL 26 DE JUNY AL 4 D’AGOST El Grec obre etapa amb Leticia Martín al davant i aposta per més música i teatre