En col·laboració amb

Lloguer social al Paral·lel

El solar de l’antic Teatre Talia es destinarà a vivenda dotacional

Aquesta actuació respon a una demanda històrica del districte de l’Eixample, que té una densitat de població per sobre de la mitjana

El solar de l’antic Teatre Talia es destinarà a vivenda dotacional
1
Es llegeix en minuts

El Districte de l’Eixample ha adquirit mitjançant expropiació el solar que ocupava l’antic Teatre Talia, a l’avinguda del Paral·lel, 100-102, per un preu de 5,7 milions d’euros. El solar, de 785 metres quadrats, passa a ser de titularitat pública, una demanda històrica del veïnat.

L’objectiu és ajudar a satisfer les necessitats de vivenda i d’equipaments de barri d’aquest districte, que és el més poblat de la ciutat (16,7% del total) i té una alta densitat (per sobre de la mitjana).

L’Institut Municipal de la Vivenda i Rehabilitació de Barcelona treballa, juntament amb el veïnat, en una proposta de vivenda dotacional que es concretarà en un edifici de planta baixa, destinada a equipaments culturals, més sis plantes per a vivendes per a col·lectius específics com podrien ser joves i persones grans. La superfície edificada màxima serà de 5.345 metres quadrats.

A més, s’exploren mètodes de construcció industrialitzada que permetin reduir els terminis d’execució i l’impacte ambiental de l’obra. La previsió és que aquesta fase d’obres comenci en el pròxim mandat.

No obstant, en aquest temps ja hi ha previstes reunions amb els veïns per acabar de consensuar els usos provisionals a què es destinarà aquest espai, que ja s’han compromès amb els veïns i plataformes de la zona.

En marxa 449 pisos de lloguer social a l’Eixample

Notícies relacionades

La gran activitat econòmica que es concentra a l’Eixample i el teixit històric, compacte i molt consolidat, del districte dificulten trobar nous espais per garantir una oferta de vivenda i d’equipaments públics de proximitat.

No obstant, des del 2015 el districte ha multiplicat per deu (de 46 a 449) el nombre de vivendes públiques municipals dedicades a lloguer social i assequible. A més, hi ha diferents finques en obres o bé que iniciaran les obres pròximament i que sumaran prop de 300 vivendes més.