En col·laboració amb

PER A EDIFICIS I INTERIOR DE VIVENDES

Convocatòria d’ajudes a la rehabilitació de vivendes 2021, amb més inversió i priorització de l’eficiència energètica

S’incorporen ajudes específiques a famílies i comunitats més vulnerables, amb programes com el de finques d’alta complexitat del Pla de Barris

Convocatòria d’ajudes a la rehabilitació de vivendes 2021, amb més inversió i priorització de l’eficiència energètica
1
Es llegeix en minuts

La convocatòria del 2021 incrementa la inversió de passades edicions i arriba als 36,97 milions d’euros a fi d’aconseguir edificis i vivendes més segurs, accessibles i sostenibles energèticament. Les ajudes incorporen diferents línies per a la rehabilitació d’elements comuns d’edificis i l’interior de vivendes, amb especial atenció a les persones més vulnerables.

La previsió és que es puguin beneficiar de les subvencions més de 15.000 vivendes, amb prioritat per a les rehabilitacions en clau d’emergència climàtica, per aconseguir reduir la despesa tant energètica com econòmica dels edificis amb intervencions com l’aïllament de façanes, la renovació de finestres i la instal·lació de plaques solars. La reducció pot ser entre el 10% en rehabilitacions parcials i el 25 i 30% en les renovacions integrals.

La convocatòria del 2021 preveu generar 8.280 llocs de treball i mobilitzarà una inversió privada de 110,91 milions d’euros. La inversió pública, de 36,97 milions d’euros, es distribuirà en diferents línies d’ajudes:

  • Elements comuns

  • Finques d’alta complexitat

  • Interiors de vivendes vulnerables

  • Interiors de vivendes de la Borsa de Lloguer

  • Regeneració urbana a Canyelles i al Besòs i el Maresme

A més, s’incorporen ajudes específiques a famílies i comunitats més vulnerables, amb programes com el de finques d’alta complexitat del Pla de Barris, pensat per rehabilitar finques que per la seva situació socioeconòmica no es beneficien de les ajudes de les convocatòries ordinàries, i programes de regeneració urbana al Besòs i Canyelles, que permetran arribar a 294 i 140 llars, respectivament.

Les ajudes a les finques d’alta complexitat poden cobrir el 75% del total de la inversió i beneficiar unes cent vuitanta vivendes; les ajudes a les persones amb ingressos baixos per a reparacions a lavabos o cuines o millores d’accessibilitat es preveu que puguin arribar a uns 480 pisos.

Requisits per incrementar el parc de lloguer assequible

Notícies relacionades

En el cas de les vivendes buides i les propietats verticals, les ajudes estaran condicionades a la incorporació del pis durant cinc anys a la Borsa de Lloguer Assequible de la ciutat. Si hi ha vivendes turístiques a la finca, els propietaris no podran beneficiar-se de la subvenció.

En aquesta convocatòria també s’ha incrementat la partida per millorar les condicions d’habitabilitat de les vivendes que s’incorporin a la Borsa de Lloguer de Barcelona, amb ajudes de fins a 20.000 euros. Tots els detalls de cadascuna de les línies d’ajudes per a la rehabilitació les trobaràs a la web de l’Institut Municipal de la Vivenda i la Rehabilitació.