En col·laboració amb

INFÀNCIA

Comença el curs 2021-2022 en les 103 escoles bressol municipals de Barcelona

El conjunt d’escoles bressol municipals de Barcelona atendran 8.553 nens i nenes en algun dels 605 grups oberts

Comença el curs 2021-2022 en les 103 escoles bressol municipals de Barcelona
1
Es llegeix en minuts

Avui comença un nou curs a les escoles bressol municipals (EBM). Aquest any obren 103 centres a la ciutat i s’incorpora a la xarxa un nou equipament al districte de Sants-Montjuïc, l’escola Els Gats.

En total, el conjunt d’escoles bressol municipals de Barcelona atendran 8.553 nens i nenes en algun dels 605 grups oberts. Durant el període de preinscripcions es van obrir 4.563 places per a nous escolars, i la resta corresponen a places reservades per donar continuïtat als nens i nenes inscrits en anys anteriors.

Aquest any s’ha pogut cobrir un 65% de la demanda d’escolarització de 0 a 3 anys a les EBM, un percentatge que millora el d’anys anteriors. Malgrat tot, unes 2.300 sol·licituds presentades no han pogut ser ateses.

En una dècada la demanda atesa ha passat del 52% al 65% actual. Aquesta dada s’explica, d’una banda, per l’augment progressiu de la xarxa d’escoles bressol municipals i, de l’altra, per una disminució de la demanda, com a conseqüència de la baixada demogràfica de la ciutat.

L’escola Els Gats s’uneix a la xarxa d’escoles bressol municipals

El barri de Sants-Badal disposarà del nou centre Els Gats, que obre amb 7 grups i 104 places. A més, l’equipament ofereix el servei d’espai familiar de criança municipal (EFCM). Amb l’obertura del centre, la demanda atesa al districte de Sants-Montjuïc ha crescut en un 8,6% respecte al curs anterior.

Quant a les instal·lacions, l’escola bressol disposa de nou aules, un pati i dues terrasses, espais per guardar cotxets, menjador i cuina, sala d’usos múltiples i bugaderia.

Novetats per al curs 2021-2022

Notícies relacionades

Aquest any, la xarxa d’escoles bressol municipals incorpora altres novetats, com l’obertura de dos nous grups de diversificació horària –un de matí i un altre de tarda– a l’EBM Caspolino, a Gràcia, que s’uneix a la iniciativa que es va posar en marxa a l’EBM Germanetes, de l’Eixample.

Deu escoles bressol de la ciutat incorporaran educadores socials municipals de l’Institut Municipal de Serveis Socials, una nova figura professional per potenciar la funció social dels serveis educatius de petita infància. Aquesta iniciativa, emmarcada en el Pla de Barris, es va posar en marxa l’any 2017 a dues escoles de la Zona Nord.