En col·laboració amb

INICIATIVA

Segona convocatòria del premi Collide, que vincula arts i ciència

Es convoca la segona edició del concurs internacional Collide Residency Award, que busca artistes que s'inspirin en conceptes científics i tecnològics i amb una expressió artística innovadora

photo5819210619545563983

photo5819210619545563983

1
Es llegeix en minuts

La convocatòria està oberta a artistes de qualsevol disciplina i de qualsevol lloc del món. Els projectes presentats han de combinar tant la descripció de pràctiques i interessos artístics com la percepció pròpia de la ciència i de com la comunitat científica del CERN persegueix grans preguntes sobre l’univers.

El projecte guanyador, tant si és d’una persona com d’un col·lectiu, rebrà una residència de tres mesos per ampliar la seva investigació: dos mesos al CERN treballant al costat de físics de partícules, enginyers i professionals de les tecnologies de la informació, a més d’una estada d’un mes a Barcelona, visitant laboratoris i centres d’investigació de la ciutat i fent la residència a la Fàbrica de Creació Hangar, Centre de Producció i Investigació d’Arts Visuals. La primera edició del Collide Residency Award es va adjudicar, el juliol del 2019, a l’artista holandesa Rosa Menkman.

Consolidar els valors científics com a patrimoni ciutadà

Notícies relacionades

Consolidar els valors científics com a patrimoni ciutadàEl Collide Residency Award és una iniciativa impulsada conjuntament per l’Institut de Cultura de Barcelona i el CERN, el Laboratori Europeu de Física de Partícules, situat a Ginebra. Forma part d’un dels quatre eixos del pla barcelona Ciència 2020-2023, que implementa el nou Departament de Ciència i Universitats de l’Ajuntament per potenciar el teixit científic, d’investigació i de coneixement de la ciutat i consolidar Barcelona en l’ecosistema internacional d’aquest camp.

Arts at CERN és el programa d’arts del laboratori de física de partícules més gran del món, on s’allotja el Gran Col·isionador de Partícules. Compta amb una comunitat de prop de 12.000 físics i enginyers d’arreu del món i té l’objectiu d’explorar les nocions de creativitat, enginy i curiositat, així com impulsar noves expressions entre l’art i la ciència.

Temes:

Art