En col·laboració amb

TRANSFORMAR LA CIUTAT

El nou Pla de Barris actuarà a 23 barris de Barcelona

El Verdum, Can Peguera, el Turó de la Peira i la Prosperitat (Nou Barris), el Carmel i Can Baró (Horta-Guinardó) i el Poble-sec (Sants-Montjuïc) s'afegeixen als 16 barris de la fase anterior

pdb planol 2021-2024 2

pdb planol 2021-2024 2

1
Es llegeix en minuts

El Pla de Barris de Barcelona segueix amb el seu objectiu de transformar la ciutat reduint les desigualtats entre els diferents barris. Entra en marxa la segona fase del programa, el Pla de Barris 2021-2024, el qual incorpora set barris més, després d’un estudi precís dels indicadors i a un pressupost de 150 milions d’euros. D’aquesta forma, el Verdum, Can Peguera, el Turó de la Peira i la Prosperitat, de Nou Barris, el Carmel i Can Baró, d’Horta-Guinardó, i el Poble -sec, de Sants Monjuïc, s’afegeixen als 16 barris amb què ja s’estava treballant en la fase anterior. Es mantindrà el treball en tots els barris amb dos nivells diferents d’intensitat. 

L’èxit del Pla de Barris i de les polítiques de transformació que proposa rau en la complicitat i la implicació dels veïns i veïnes per implementar les accions als barris. Aquesta tardor començarà el treball comunitari per concretar els projectes de la segona fase, que s’iniciaran el 2021. El nou pla impulsarà millores en educació, salut, vivenda, ocupació i qualitat de l’espai públic. A més, el vincle entre vulnerabilitat, sostenibilitat ambiental i emergència climàtica serà clau per dissenyar les accions.

Tancament del programa anterior

Notícies relacionades

El Pla de Barris 2017-2020, en fase de tancament, ha portat a terme més de 600 accions per reduir les desigualtats. D’aquestes accions, un 68% incideixen en l’àmbit de l’educació i els drets socials, com millores en centres educatius, la incorporació de nous perfils professionals als claustres o més oferta educativa i d’oci.

Durant la crisi sanitària, el pla ha reorientat els recursos per atendre les noves necessitats que han sorgit. S’han creat set oficines per acompanyar en la tramitació d’ajuts, s’ha reforçat l’oferta cultural i d’oci per a nens i nenes i joves, s’han portat a terme formacions per reduir la fractura digital i s’ha impulsat l’alimentació saludable a través de l’entrega setmanal de cistelles de productes frescos, ecològics i de proximitat i de grups de treball.