En col·laboració amb

VIVÈNCIES

Els dibuixos de nens durant el confinament, en una exposició

L'exhibició, que rep el nom d''Estimat diari: història d'un confinament', pretén aprofundir en les emocions que van viure els més petits durant l'estat d'alarma

Els dibuixos de nens durant el confinament, en una exposició
Es llegeix en minuts

L’aparició de la Covid-19, el confinament i la posterior tornada a les activitats ha sacsejat les vides de moltes persones. També els nens i les nenes, que, com tothom, han hagut d’afrontar emocions noves. Durant l’estat d’alarma van poder expressar les seves vivències a la web Estimat Diari, on van compartir un centenar de dibuixos, textos i vídeos. Ara, a partir d’aquest material, s’ha creat una exposició itinerant i material pedagògic perquè les escoles treballin les emocions.

L’exposició ‘Estimat diari: història d’un confinament’ és un recorregut pels sentiments i pensaments dels nens i nenes durant la crisi sanitària, que ha suposat un repte emocional per a tothom. A més, visitant l’exposició podem comprovar que expressar les nostres emocions ajuda a entendre-les millor.

Alhora, l’exposició és una invitació a parlar d’emocions amb les persones que ens acompanyen, però també és un taller vivencial per a nens i nenes de 6 a 11 anys: és una activitat basada en el teatre, la participació i el joc per reflexionar, compartir i expressar tota mena de sentiments. Els que ho desitgin, podran inscriure’s aquí.

Del 13 al 18 d’octubre, coincidint amb la Biennal de Pensament, l’exposició ‘Estimat diari: Història d’un confinament’ tindrà lloc al pati de l’Ajuntament de Barcelona. Després, recorrerà diferents centres cívics de la ciutat perquè les escoles i famílies també puguin visitar-la. A la web de l’exposició s’aniran concretant totes les dates, localitzacions i horaris.

Acompanyament emocional a les escoles

Notícies relacionades

Les escoles, a més, tenen nou material pedagògic a la seva disposició per treballar amb l’alumnat de tercer a sisè de primària les emocions i els records que tenen del confinament i la tornada a les activitats. La carpeta d’aprenentatge es diu ‘Estimada escola, estimat infant’ i proposa recollir les vivències personals alhora que promou la reflexió i el paper actiu dels nens i nenes.