En col·laboració amb

900.925.555, el telèfon d'atenció gratuït per prevenir el suïcidi

L'Ajuntament ha posat en marxa un telèfon que funciona les 24 hores per prevenir el suïcidi, que ja és la primera causa de mort entre els homes de 15 a 44 anys a la ciutat, i la segona causa entre les dones, després del càncer de mama

900.925.555, el telèfon d'atenció gratuït per prevenir el suïcidi
1
Es llegeix en minuts

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) calcula que per cada suïcidi consumat hi ha 20 intents, això suposa que només a Barcelona es poden produir uns dos mil intents de suïcidi cada any.

El consistori, amb la guia de la Fundació Ajuda i Esperança, ha habilitat el telèfon d’atenció gratuït 900.925.555, que estarà operatiu les 24 hores per atendre totes les trucades en les quals es presentin idees o conductes suïcides. El servei l’oferiran cinc persones voluntàries que se seleccionaran i formaran per atendre aquest tipus de trucades, i les coordinarà i supervisarà un equip de psicologia i un comitè d’experts i expertes.

Notícies relacionades

Així mateix, s’ha activat també un punt d’atenció pensat per atendre familiars, amistats i persones de l’entorn laboral de les persones amb risc de suïcidi, que està gestionat per l’Associació Catalana per a la Prevenció del Suïcidi (ACPS) i Després del Suicidi – Associació de Supervivents (DSAS). El servei està ubicat a l’espai de Barcelona Cuida i el telèfon d’atenció és el 934.132.121.

Les dues mesures s’emmarquen en el pla de xoc en salut mental salut mental que impulsa l’Ajuntament per fer front a la crisi generada per la Covid-19 i en el Pla de Salut Mental de Barcelona 2016-2020.

Temes:

Suïcidi