En col·laboració amb

MOBILITAT SOSTENIBLE

'Ciutat de vianants' s'intensifica per reforçar la informació sobre la normativa d'estacionament de les motos

La campanya, en marxa des del 2017, ha permès reduir en un 44% el nombre de motos mal estacionades

motos img 0462-760x428

motos img 0462-760x428

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Alliberar espai a les voreres per poder caminar amb més seguretat i garantir l’accessibilitat  de les persones amb mobilitat reduïda o que porten cotxets.

Aquest és l’objectiu de la campanya ‘Ciutat de vianants’, que s’intensifica ara per reforçar la informació sobre la normativa d’estacionament de les motos. 

La intensificació de la campanya s’aplicarà a deu zones, una a cada districte, i tindrà una actuació específica al barri de la Vila de Gràcia, on s’han detectat més de dues mil motos mal estacionades de manera habitual.

L’actuació començarà amb una fase informativa, seguirà amb l’avís de les infraccions i acabarà amb un període sancionador.

La campanya, en marxa des del 2017, ha permès reduir en un 44% el nombre de motos mal estacionades a les zones on s’ha actuat.

¿Llavors, on puc aparcar si vaig amb moto?

Per estacionar les motos s’han d’utilitzar les places d’aparcament habilitades i senyalitzades a la calçada, n’hi ha més de 70.000.

A més, es poden aparcar les motos en semibateria a la vorera si hi ha un espai de pas de més de 6 metres i en paral·lel si l’espai fa entre 3 i 6 metres. Està prohibit estacionar motos a les voreres que tinguin menys de 3 metres d’espai de pas.

També s’ha de tenir en compte que s’ha de respectar una distància mínima de 2 metres entre la moto aparcada, ja sigui a la calçada o a la vorera, i els passos de vianants i les parades d’autobús.

Les deu zones escollides per l’Ajuntament, una per districte, on es considera prioritari realitzar una actuació intensiva per ordenar l’estacionament de motos són:

– Ciutat Vella: av. Francesc Cambó.

– Eixample: c/Girona, 64 (entre Diputació i Consell de Cent).

– Sants-Montjuïc: pl. de Joan Peiró.

– Les Corts: Sabino Arana - Gran Via Carles III.

– Sarrià - Sant Gervasi: Borí i Fontestà - Can Ràbia.

– Gràcia: plaça del Nord.

– Horta-Guinardó: Font d’en Fargues - passeig Maragall.

– Nou Barris: Fabra i Puig - Teide.

– Sant Andreu: Neopàtria (entre Fabra i Puig i Rovira i Virgili).

Notícies relacionades

– Sant Martí: Bolívia (entre Roc Boronat i Ciutat de Granada).

Pots consultar més informació aquí.