En col·laboració amb

NOVES VOCACIONS CIENTÍFIQUES

Ciència atractiva i pròxima per incentivar noves vocacions

El Parc del Fòrum es converteix en una gran zona d'experimentació científica amb l'STEAM-Fòrum

img 7118

img 7118

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Parc del Fòrum se n’ha convertit aquest divendres 14 en una gran zona d’experimentació científica amb l’STEAM-Fòrum, un esdeveniment que ha reunit 2.000 alumnes de quart d’ESO i de batxillerat amb l’objectiu de promoure vocacions científiques entre els joves que estan decidint quin itinerari formatiu volen seguir.

Quinze experiments lúdics en els camps de la biologia, la física, la química, les matemàtiques i la tecnologia han permès que els joves visquin la ciència en primera persona a fi d’animar-los a estudiar aquestes disciplines i que les vegin com una opció professional de futur.

Es tracta d’una jornada per a alumnes i feta per alumnes, ja que cadascuna de les activitats ha sigut dissenyada per estudiants universitaris de ciències. D’aquesta manera, es busca crear una proximitat que afavoreixi encara més l’experiència de l’aprenentatge.

Referents femenins per trencar estereotips

El projecte també vol destacar referents femenins per trencar estereotips i atreure més noies cap a un àmbit en el qual històricament han participat en menor grau que els homes. L’equitat de gènere, així com la igualtat d’oportunitats i el despertar de la consciència crítica, és un principi fonamental d’aquestes activitats.

Notícies relacionades

L’STEAM-Fòrum és una nova proposada del projecte Visions, que aquest any també celebrarà la segona edició de l’STEAM-Anella, el 2 d’abril, a l’Estadi Olímpic, i el Fisidabo, el 15 de maig, al Tibidabo, i que aplegarà un total de 6.000 joves.

Aquestes activitats són promogudes per Barcelona de Serveis Municipals, l’Escola d’Enginyeria de Barcelona Est de la UPC i Ciència 360.