En col·laboració amb

VICTÒRIA PER AL BENESTAR ANIMAL

Primera condemna penal de tot l'Estat a una botiga de Barcelona per maltractament animal

La sentència imposa als propietaris de Mundocachorro una pena d'un any i un dia de presó i tres anys i un dia d'inhabilitació per la mort de desenes de cadells que es trobaven en condicions deplorables

img 8577-760x428

img 8577-760x428

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Primera condemna penal de tot l’Estat a una botiga de Barcelona per maltractament animal. La sentència del judici, celebrat el 14 d’octubre, imposa als propietaris de la botiga d’animals Mundocachorro una pena d’un any i un dia de presó i tres anys i un dia d’inhabilitació per la mort de desenes de cadells que es trobaven a l’establiment en condicions deplorables.

Aquesta sentència és una victòria important en la lluita pel benestar animal: és la primera vegada en la història de l’Estat espanyol que es condemna una botiga per aquest delicte. 

El Jutjat Penal 28 de Barcelona reconeix en la sentència totes les evidències aportades, tant els informes municipals de la inspecció com els informes pericials que va aportar la Fiscalia, i acredita que els acusats sabien que no s’oferia un tractament mèdic adequat als animals, sobretot respecte a malalties greus que van provocar la mort de diversos cadells.

Denúncies d’entitats animalistes

Notícies relacionades

El 2015, arran d’una inspecció del Departament de Protecció dels Animals i la Guàrdia Urbana, es van decomissar 135 cries de gos i de gat d’aquesta botiga. Aquesta inspecció va ser motivada per la denúncia de l’entitat animalista FAADA, que havia rebut reiterades queixes de compradors que van adquirir en aquesta botiga cadells que van morir al cap de pocs dies.

El Departament de Protecció dels Animals de l’Ajuntament de Barcelona ha promogut des de l’any 2013 el tancament de set establiments i el decomís de 500 gossos i gats.