En col·laboració amb

PER ALS MÉS PETITS DE LA CASA

Una gran oreneta, el nou espai de joc singular als jardins de la Indústria

L'àrea lúdica inclou tobogans, plataformes, rampes, jocs d'equilibri, xarxes, gronxadors i altres elements d'esbarjo en un espai obert, amb zones d'estada per als acompanyants

L'objectiu és incloure aspectes que potenciïn la creativitat i la imaginació dels nens, el desenvolupament d'habilitats psicomotrius, l'experimentació, la socialització i el seu vincle amb la naturalesa

48935822957 d456dd0c63 o-760x428

48935822957 d456dd0c63 o-760x428

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els nens i nenes del barri de la Sagrada Família ja poden jugar a la gran oreneta dels jardins de la Indústria. Aquest nou espai de joc singular, que inclou també altres figures d’animals més petites, vol crear un entorn lúdic que estimuli la imaginació dels nens i nenes i el seu vincle amb la naturalesa.

L’àrea lúdica inclou tobogans, plataformes, rampes, jocs d’equilibri, xarxes, gronxadors i altres elements de joc en un espai obert, amb zones d’estada per als acompanyants. A més, s’han afegit nous elements de mobiliari urbà i més vegetació.

La renovació de l’espai lúdic s’ha fet seguint els criteris del Pla de joc 2020-2030, que vol fomentar una visió més diversa i estimulant dels espais d’esbarjo per als nens i nenes de la ciutat.

L’objectiu és incloure elements que potenciïn la creativitat i la imaginació dels nens i nenes, el desenvolupamentd’habilitats psicomotrius, l’experimentació, la socialització i el seu vincle amb la naturalesa.

Balenes gegants a Nou Barris

Al parc Central de Nou Barris s’ha obert també un nou espai de joc singular, que inclou dues balenes de grans dimensions que neden juntes i altres figures inspirades en l’ecosistema marí.

La zona lúdica inclou tobogans, un laberint, hamaques de cordes, una zona d’escalada, un vaixell amb capacitat per a diversos nens al mateix temps i una aleta mòbil.

Una ciutat amable amb els nens i nenes

Notícies relacionades

La revisió dels espais de joc a la ciutat s’emmarca en el Pla de joc per a l’espai públic, un pla pioner que es va dissenyar amb l’objectiu de construir una ciutat més amable per als nens i nenes, que afavorís el benestar, l’aprenentatge, la creativitat dels nens i nenes i la vida de barri en uns entorns pacificats i més verds.

Les actuacions per fer de l’espai públic un lloc jugable inclouen renovar les àrees de joc infantil seguint els nous criteris, cocrear amb els nens les zones lúdiques del parc de La Pegaso i el parc Central de Nou Barris, instal·lar grans jocs singulars, com l’oreneta, la balena o el pop de Sant Andreu, i transformar l’entorn de l’Escola La Pau en un espai de joc més agradable per als petits.