En col·laboració amb

CONTRA L'EMERGÈNCIA HABITACIONAL

Barcelona cedeix catorze vivendes a entitats d'inclusió social

Els pisos estan situats en un edifici del carrer de l'Encuny, al barri de la Marina del Prat Vermell, i es destinaran a persones que estan en situació d'exclusió

img 51711-760x428

img 51711-760x428

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Barcelona cedeix catorze vivendes a entitats d’inclusió social. En concret, onze entitats d’inclusió social gestionaran aquestes vivendes situades en un edifici del carrer de l’Encuny, al barri de la Marina del Prat Vermell, que l’ajuntament va adquirir per incorporar-les al parc de vivenda pública i destinar-les a persones en situació d’exclusió social i residencial.

La cessió d’aquestes vivendes es fa prorrogable per a tres anys més, i les entitats les gestionaran. Totes les vivendes estaran destinades a programes d’inclusió social amb persones que estan en situació de vulnerabilitat, amb qui les entitats estan duent a terme treballs de reinserció.

Les entitats amb què s’ha firmat el conveni són l’Associació Benestar i Desenvolupament (ABD), l’Associació Provivenda, Atra Associació, la Federació Plataforma d’Entitats de Persones amb Discapacitat del Districte de les Corts, la Fundació Esclat Marina, la Fundació Institut per la Promoció Social i la Salut (IPSS), la Fundació Privada Centre d’Higiene Mental les Corts, la Fundació Privada Els Tres Turons, la Fundació Privada Ficat, la Fundació Sant Pere Claver i Som-Fundació Privada Catalana Tutelar.

L’edifici del carrer de l’Encuny

L’Ajuntament de Barcelona va adquirir l’edifici de 114 pisos protegits situat al carrer de l’Encuny, número 7, al barri de la Marina del Prat Vermell, a l’entitat Proviure CZF Parc d’Habitatges, una societat formada pel BBVA (50%) i el Consorci de la Zona Franca (CZF) (50%), a finals del 2018. 

En aquell moment l’edifici tenia 56 vivendes amb contractes de lloguer vigents i 58 vivendes buides. A més, a l’edifici hi ha un local comercial i 76 places d’aparcament.

Notícies relacionades

Des de l’adquisició, l’ajuntament ha subrogat els 56 contractes de lloguer ja existents (tot i que posteriorment un d’aquests pisos es va recuperar) i ha subscrit 34 nous contractes de lloguer, dels quals27 corresponen a la Taula d’Emergència, sis a contingents especials i un té un lloguer per canvi. 

La resta de les vivendes vacants (11 en total) estan en procés d’adjudicació a la Taula d’Emergència, a contingents especials, a contingents generals, a la Taula d’Inclusió i a afectats urbanístics.