06 d’abr 2020

Anar al contingut

En col·laboració amb

VENDA IL·LÍCITA D'ANIMALS

L'Ajuntament de Barcelona imposa una sanció de 150.000 euros per vendre animals per internet

La multa arriba després de diverses advertències a l'empresa perquè retirés els anuncis dels portals web de Milanuncios i Vibbo

El Periódico

L'Ajuntament de Barcelona imposa una sanció de 150.000 euros per vendre animals per internet

L’Ajuntament de Barcelona ha obert un expedient sancionador de 150.000 euros als webs d’anuncis Milanuncios i Vibbo per incomplir la normativa vigent en matèria de protecció d’animals i no retirar dels seus webs els anuncis de venda il·lícita d’animals de companyia. 

L’incompliment reiterat de la normativa pot comportar sancions de fins a 600.000 euros.

L’Ajuntament de Barcelona és la primera administració de l’Estat que ha obert un expedient sancionador per venda il·lícita d’animals de companyia a internet a l’empresa gestora dels webs Milanuncios i Vibbo, amb una multa de 150.000 euros. 

La sanció arriba després de diverses advertències a l’empresa perquè retirés els anuncis dels portals web.

Els anuncis dels webs incompleixen la normativa vigent de protecció, tinença i venda d’animals perquè no faciliten la identificació en el registre de nuclis zoològics com a criador o establiment o perquè en alguns casos es crien animals en domicilis particulars, sense que l’activitat estigui regulada. 

També vulneren la normativa els anuncis que ofereixen cadells de gat o de gos abans de les vuit setmanes de vida estipulades per la normativa o que entreguen els animals sense esterilitzar o sense la prescripció contractual d’esterilització.

Adopcions i tinença responsable d’animals de companyia

Com el comerç il·lícit d’animals, el maltractament o l’abandonament d’animals també són delicte. Els gossos, els gats i les fures han d’estar identificats i censats i rebre les atencions veterinàries necessàries, i també han de tenir una alimentació, un espai i una higiene dignes.

Al Centre d’Acolliment d’Animals de Companyia de Barcelona (CAACB) hi ha actualment més de tres-cents animals a l’espera d’una llar. El centre impulsa l’adopció responsable i té un web que ofereix informació sobre el procés i els tràmits necessaris i un servei de cita prèvia per visitar el centre.