En col·laboració amb

VENDA IL·LÍCITA D'ANIMALS

L'Ajuntament de Barcelona imposa una sanció de 150.000 euros per vendre animals per internet

La multa arriba després de diverses advertències a l'empresa perquè retirés els anuncis dels portals web de Milanuncios i Vibbo

img 8577-760x428

img 8577-760x428

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Barcelona ha obert un expedient sancionador de 150.000 euros als webs d’anuncis Milanuncios i Vibbo per incomplir la normativa vigent en matèria de protecció d’animals i no retirar dels seus webs els anuncis de venda il·lícita d’animals de companyia. 

L’incompliment reiterat de la normativa pot comportar sancions de fins a 600.000 euros.

L’Ajuntament de Barcelona és la primera administració de l’Estat que ha obert un expedient sancionador per venda il·lícita d’animals de companyia a internet a l’empresa gestora dels webs Milanuncios i Vibbo, amb una multa de 150.000 euros. 

La sanció arriba després de diverses advertències a l’empresa perquè retirés els anuncis dels portals web.

Els anuncis dels webs incompleixen la normativa vigent de protecció, tinença i venda d’animals perquè no faciliten la identificació en el registre de nuclis zoològics com a criador o establiment o perquè en alguns casos es crien animals en domicilis particulars, sense que l’activitat estigui regulada. 

També vulneren la normativa els anuncis que ofereixen cadells de gat o de gos abans de les vuit setmanes de vida estipulades per la normativa o que entreguen els animals sense esterilitzar o sense la prescripció contractual d’esterilització.

Adopcions i tinença responsable d’animals de companyia

Notícies relacionades

Com el comerç il·lícit d’animals, el maltractament o l’abandonament d’animals també són delicte. Els gossos, els gats i les fures han d’estar identificats i censats i rebre les atencions veterinàries necessàries, i també han de tenir una alimentació, un espai i una higiene dignes.

Al Centre d’Acolliment d’Animals de Companyia de Barcelona (CAACB) hi ha actualment més de tres-cents animals a l’espera d’una llar. El centre impulsa l’adopció responsable i té un web que ofereix informació sobre el procés i els tràmits necessaris i un servei de cita prèvia per visitar el centre.