En col·laboració amb

AJUTS PER A LA VIVENDA

Barcelona activa la sol·licitud d'ajuts per pagar la vivenda fins al 31 de maig

Depenent de la renda, les persones sol·licitadores podran rebre fins al 75% de l'import de l'IBI, fins a un màxim de 300 euros

habitatge-760x428

habitatge-760x428

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Per quart any consecutiu, s’activen els ajuts per pagar la vivenda destinats a persones amb pocs recursos econòmics, que es poden sol·licitar fins al 31 de maig. Als propietaris se’ls subvencionarà el pagament de l’impost de béns immobles i a les famílies que visquin de lloguer se’ls facilitarà l’import.

Aquest any es destinaran 2 milions d’euros a aquests ajuts, que són els que arriben a més persones beneficiàries. Depenent de la renda, les persones sol·licitadores podran rebre fins al 75% de l’import de l’IBI, fins a un màxim de 300 euros. Es tracta d’una xifra superior a l’ajuda màxima de l’any passat, que va ser de 200 euros.

Per poder accedir a aquests ajuts, serà necessari que la vivenda, en propietat o de lloguer, sigui d’ús habitual i que la persona sol·licitadora hi estigui empadronada almenys des de l’1 de gener del 2019. Els ingressos anuals bruts del nucli familiar (en el cas de famílies amb quatre membres) no poden superar els 23.343 euros.

Notícies relacionades

Per no perjudicar les famílies que tenien petites participacions en altres immobles, s’ha eliminat el requisit de no disposar d’altres propietats a més de la vivenda habitual, una plaça d’aparcament i un traster.

Les sol·licituds es poden tramitar presencialment, amb cita prèvia, a les a les oficines d’atenció ciutadana dels districtes i en línia, a través de la web habilitada a l’efecte.