En col·laboració amb

IL·LUSTRACIÓ BARCELONINA

'Barcelones' de Manuel Vázquez Montalbán inspira el nou Altell Il·lustrat a la Sala Ciutat

Des del 27 de març la llibreria especialitzada exposa el mural de Pau Gasol i Carles Murillo en homenatge a l'escriptor barceloní

gasol murillo 2-760x428

gasol murillo 2-760x428

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Altell Il·lustrat del març del 2019 presenta un homenatge al llibre ‘Barcelones’, de Manuel Vázquez Montalbán, a partir de les il·lustracions i fragments del text que va reeditar l’Ajuntament de Barcelona el 2018.

El mural ha sigut creat peldissenyador Carles Murillo i l’il·lustrador Pau Gasol, que, després d’estudiar l’obra de Vázquez Montalbán a fons, van arribar a la conclusió que qualsevol intent de rellegir-la o reestructurar-la difícilment seria fidel a l’ànima del llibre. Per això van apostar més per mostrar que per reinterpretar.

Els dos autors van decidir reivindicar la reedició de ‘Barcelones’ i fer un homenatge al llibre com a objecte. Així, tant el paper com el llibre (en suport físic) són presents, i juntament amb les il·lustracions i els textos, configuren el mural. Les il·lustracions surten del llibre, les pàgines se superposen i els textos es mostren de manera fragmentada i lliure, en diferents mides i sense un ordre de lectura lògic ni cronològic de lectura. El resultat és un ‘collage’ d’històries i fragments il·lustrats.

Set altells i un llibre

Notícies relacionades

Des de l’abril del 2016, set artistes han reinterpretat la ciutat des de mirades artístiques particulars, un treball creatiu que ara recull el llibre ‘Altell Il·lustrat’. Des de la il·lustració de María Corte fins a l’obra de Gasol i Murillo, acabada d’estrenar, l’Altell ha contribuït a exposar i visibilitzar la varietat artística i el talent d’il·lustradors i il·lustradores com Joan Negrescor, Gina Thorstensen, Miquel Bustos, Lalalimola i Lu_J_son.

El llibre, editat per l’ajuntament, forma part de la col·lecció Carnet de Voyage, amb més de 30 títols al catàleg, on il·lustradors i il·lustradores de Barcelona interpreten els barris i el paisatge de la ciutat. Es pot comprar a la mateixa Sala Ciutat.