En col·laboració amb

NOVA NORMATIVA

Els monopatins no podran circular de nit pels voltants del Macba

Per millorar la convivència, el districte de Ciutat Vella prohibirà que transitin per la zona en horari nocturn, entre les 22.00 i les 7.00 hores

img 4912-760x428

img 4912-760x428

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El soroll dels monopatins és una de les denúncies veïnals més comunes als voltants del Macba, una zona que destaca per la presència d’aquests vehicles durant el dia i també de nit. Per millorar la convivència, el districte de Ciutat Vella prohibirà prohibirà que transitin per la zona en horari nocturn, entre les 22.00 i les 7.00 hores.

La plaça dels Àngels és un dels principals punts de trobada de persones que utilitzen el monopatí, i també el principal punt en què se’n restringeix l’ús. Així, l’àmbit on no es podrà circular amb monopatí en horari nocturn el delimiten la ronda de Sant Antoni i els carrers de Tallers, de les Ramelleres, del Pintor Fortuny i de Joaquim Costa.

En aquestes zones del Raval i durant l’horari de prohibició, qualsevol persona que es desplaci amb monopatí haurà de transportar-lo a la mà.

Treball conjunt per millorar la convivència

El barri del Raval és on hi ha un nombre més elevat d’incidents per soroll, segons les dades de la Guàrdia Urbana de Barcelona, i una de les fonts de molèsties és l’ús dels monopatins a la plaça dels Àngels i els carrers de l’entorn.

És per això que es va formar una taula de treball entre el districte de Ciutat Vella, el veïnat i les persones usuàries del monopatí per detectar els principals problemes i definir conjuntament estratègies que ajudin a millorar la convivència en aquesta zona del Raval.

Conscienciació i comunicació

Una de les primeres mesures que s’ha treballat és la campanya de comunicació per donar a conèixer aquest decret, que pretén tenir un abast internacional per arribar a potencials usuaris de l’espai.

Notícies relacionades

S’han elaborat materials de difusió per conscienciar les persones que utilitzen el monopatí com a mitjà de transport sobre les pràctiques que afecten negativament la convivència i els bons usos de la plaça. A més, també es divulgarà la normativa que s’aplica en l’àmbit de ciutat –l’ordenança– i la que s’aplicarà ben aviat en aquest entorn: el decret que preveu la prohibició de patinar en horari nocturn.

A més de fullets informatius en paper que es distribuiran a les botigues de monopatins i a la mateixa plaça, s’instal·larà senyalització permanent al carrer, s’efectuaran intervencions en el paviment de la plaça i s’elaboraran vídeos en diferents idiomes per a les xarxes socials.