En col·laboració amb

Barcelona guardonada

Pla Clima, premi a la millor iniciativa de les grans ciutats europees

L'objectiu d'aquest projecte és rebaixar les emissions per ciutadà un 45% de cara a l'any 2030 i ser neutre en carboni el 2050.

barcelona

barcelona

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Pla Clima de Barcelona ha rebut el premi a la millor iniciativa de les grans ciutats europees atorgat pelPacte d’Alcaldes i Alcaldesses pel Clima i l’Energia. El reconeixement, que s’entrega per primera vegada, valora la integritat i l’eficàcia del pla i el seu enfocament transversal, que integra mitigació, adaptació, justícia climàtica i corresponsabilitat social.

El Pla Clima promou un model de ciutat sostenible per reduir les emissions contaminants i mantenir l’augment de temperatura del planeta per sota dels 1,5 ºC, objectius fixats perl’Acord de París del 2015.

En concret, el full de ruta municipal, dissenyat en col·laboració amb la ciutadania i les entitats, té la finalitat de rebaixar les emissions per ciutadà un 45% de cara l’any 2030 i ser neutre en carboni el 2050.

Per assolir aquests objectius, el pla inclou 242 mesures organitzades entorn de quatre eixos: mitigació dels efectes del canvi climàtic, adaptació de la ciutat a les conseqüències, atenció especial a les persones més vulnerables i corresponsabilitat ciutadana en aquesta lluita.

Aquest enfocament global i transversal del pla i la seva integritat i eficàcia han sigut reconeguts amb la primera edició del premi Ciutats del Pacte Destacades, atorgat pel Pacte d’Alcaldes i Alcaldesses pel Clima i l’Energia, que agrupa més de 7.000 autoritats locals i 51 regions europees.

Aquest reconeixement s’afegeix a la certificació de la xarxa de ciutats pel lideratge climàtic C40, que ja va reconèixer la gran qualitat del Pla Clima.

Un pla amb accions en vivenda, mobilitat, medi ambient o gestió de residus

Notícies relacionades

Els eixos de treball del Pla Clima s’estan concretant en mesures municipals en diferents àmbits com ara la vivenda, la mobilitat, l’economia, l’aigua, el medi ambient, la salut, la gestió de residus o el consum.

Entre altres, inclou ajuts per combatre la pobresa energètica, un pla de mobilitat per fomentar els mitjans de transport sostenibles, un pla per incrementar el verd de la ciutat per millorar la qualitat de l’aire i controlar la temperatura, el protocol per episodis de contaminació o l’estratègia de residu zero.