En col·laboració amb

Nou equipament

Ca la Dona estrena seu

El centre incorpora un centre de documentació, un servei d'orientació jurídica i un espai de promoció artística.

Al nou edifici històric del carrer Ripoll, l'ajuntament ha fet una inversió de prop de 3 milions d'euros.

caladona

caladona

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un espai obert, de diàleg i de participació. Un lloc de trobada de l’activisme feminista. Un punt d’acollida on poder teixir relacions i xarxes de treball. Així es defineix Ca la Dona, la nova seu del feminisme a Barcelona, que obre les portes en un edifici patrimonial de titularitat municipal i cedit a l’entitat l’any 2012.

Ca la Dona disposa d’un centre de documentació especialitzat en feminismes que recull els testimonis i les aportacions de les dones al llarg de la història i en diferents àmbits del coneixement. A més, ofereix un servei d’orientació jurídica per a dones que necessitin assessorament legal.

La promoció de les dones artistes també té un espai propi a la galeria FemArt, on s’exposen pintures, fotografies, escultures o produccions audiovisuals. A més, al terrat de l’edifici s’hi ha instal·lat un hort urbà que es gestiona de forma col·lectiva i també una estructura de plaques solars per millorar-ne l’eficiència energètica.

Aquest espai de trobada de dones fomenta la participació a través d’una agenda d’activitats plena de propostes: tallers, cursos, sessions de debat i reflexió, xerrades, exposicions i reunions de les entitats feministes que formen part de Ca la Dona.

Un projecte comunitari

Notícies relacionades

Amb una inversió de prop de 3 milions d’euros, la rehabilitació de l’edifici històric del carrer de Ripoll, 25, amb més de 1.700 metres quadrats, s’ha plantejat com un projecte col·laboratiu amb les integrants de Ca la Dona, que han participat activament en les obres. Aquest projecte es converteix en el primer del Programa de patrimoni ciutadà, una iniciativa municipal destinada a promoure l’ús i la gestió comunitària dels equipaments i béns públics.

Promoure el teixit juvenil a Ciutat Vella

L’Associació de Joves de Ciutat Vella també es beneficiarà de la renovació de l’edifici amb la cessió d’un espai per instal·lar-hi la seu. Més de 300 metres quadrats per organitzar activitats, tallers o reunions amb l’objectiu de promoure la creació de xarxes juvenils al districte.