En col·laboració amb

Pisos socials

Més vivendes assistencials per a les persones grans

La nova promoció, ubicada al carrer Quatre Camins, disposa de 44 allotjaments destinats a persones de més de 65 anys

vivienda-social

vivienda-social

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El parc de pisos públic de Barcelona destinats a gent gran creix amb la nova promoció de vivenda pública de Quatre Camins, al barri de Sant Gervasi - la Bonanova, que disposa de 44 allotjaments destinades a persones de més de 65 anys amb dificultats per accedir a una llar o que tenen necessitats d’accessibilitat, però que poden mantenir una vida autònoma i activa.

Cada un dels allotjaments té una superfície d’uns 40 metres quadrats, poden viure fins a dues persones i disposad’un dormitori, un menjador - sala d’estar, una cuina i un bany adaptat. A més, s’ha instal·lat un sistema de teleassistència al bany i al dormitori per poder activar els serveis d’emergència en cas que es produeixi un incident.

L’edifici consta d’una superfície total de 1.891 metres quadrats i està equipat amb diferents espais comunitaris, com terrasses obertes i sales d’esbarjo, a més d’una zona de bugaderia i autoservei. A més, disposa d’una sèrie de serveis per millorar el confort dels veïns i les veïnes: neteja dels espais comunitaris i dels pisos, consergeria i manteniment i reparacions menors.

Notícies relacionades

Un servei d’atenció social i individual farà el seguiment del benestar del veïnat i facilitarà el coneixement dels recursos del barri (centres, biblioteques i altres equipaments a l’abast). D’altra banda, es fomentarà la participació comunitària i les relacions de bon veïnat mitjançant sessions i activitats en grup.

Per accedir a aquest tipus de vivenda pública es demanen els requisits següents: tenir més de 65 anys, garantir que la persona pot portar una vida autònoma (el grau d’autonomia es determina segons l’establert a la sol·licitud de programes i serveis socials d’atenció les persones grans), inscriure’s en el Registre de Sol·licitants de Vivenda Protegida, haver residit a Barcelona els últims dos anys, tenir un nivell de renda de 24.850,48 euros (1 persona) i 25.619,05 euros (dues persones) i no disposar de vivenda o tenir problemes d’accessibilitat o habitabilitat.