En col·laboració amb

Educació

Set-cents nens participen en els campaments Baobab

Aquest any, el centre de totes les activitats ha sigut la cultura de la pau, en el marc del programa 'Barcelona educa per la pau'

nios

nios

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El programa de campaments Baobab es duu a terme durant el mes d’agost en barris de la ciutat en situació d’especial vulnerabilitat on falta oferta de lleure educatiu i ofereix alternatives gratuïtes de vacances urbanes a nens i nenes d’entre 4 i 12 anys. Aquest any un total de nou barris de cinc districtes diferents de la ciutat han ofert a 692 nens i nenes de Barcelona la possibilitat de participar en aquests campaments urbans. Aquests casals (‘centre infantil d’estiu’) són una manera de viure l’estiu a la ciutat que, alhora, generen una sèrie de dinàmiques noves i comunitàries per crear una xarxa d’entitats de lleure de què manquen aquests barris.

Aquest any el projecte s’ha ampliat a tres barris més que en l’edició anterior. Els barris on s’han dut a terme els casals Baobab han sigut els següents: Sant Martí: el Besòs i el Maresme i la Verneda i la Pau, Sant Andreu: Baró de Viver, la Trinitat Vella i el Bon Pastor, Nou Barris: la Trinitat Nova, Sants-Montjuïc: la Marina de Port, Horta-Guinardó: Sant Genís dels Agudells i la Teixonera.

Les activitats han sigut conduïdes per equips educatius formats per joves, molts dels quals estan vinculats a l’associacionisme educatiu dels respectius barris, i són una oportunitat per despertar l’interès dels nens que hi participen pel seu entorn i donar-lo a conèixer.

La pau, tema d’aquest any

Aquest any, el centre de totes les activitats ha sigut la cultura de la pau en el marc del programa “Barcelona educa per la pau”. Per això, una representació de 18 nens i nenes van participar el 17 d’agost passat en l’ofrena floral a les Rambles, durant els actes commemoratius amb motiu del primer any dels atemptats.

L’objectiu del projecte Baobab busca no només garantir el dret al lleure durant l’estiu, sinó que vas més enllà. D’una banda, es pretén acompanyar en la creació de nous espais i caus als barris on no hi ha i vincular nens, joves i famílies. I, per una altra, acompanyar i reforçar els esplais (‘centre de temps lliure’) i caus que hi ha als barris i vincular també nous participants.

Primers fruits

Notícies relacionades

Els primers fruits d’aquest treball de llarg recorregut ja s’han començat a veure. L’any passat es va posar en marxa el Cau de la Trini, un nou centre de lleure que va obrir les portes al barri de la Trinitat Nova, a l’Institut Escola Trinitat Nova, i és l’espai on nens i famílies es troben els matins de dissabte.

El projecte Baobab s’emmarca en l’estratègia d’educació del Pla de Barris, que vol ser una resposta a l’increment dels indicadors de desigualtat social, econòmica i educativa a determinats barris de la ciutat, amb l’objectiu d’evitar que s’incrementi la segregació també en el temps de lleure.