En col·laboració amb

Urbanisme

Barcelona reforma 140 carrers i places

Tot i que el pla prioritza les zones amb més dèficits estructurals, les actuacions s'han estès a tota la ciutat

barcelona

barcelona

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un 93 % de les actuacions de millora urbanística incloses en el Pla de Rehabilitació Integral de l’espai públic de Barcelona  ja estan finalitzades o en fase d’execució. En total, segons ha informat l’Ajuntament, durant aquest mandat s’hauran destinat 115 milions d’euros a la millora de 140 vies, places i altres espais públics de tota la ciutat.

En concret, ja han finalitzat les obres de millora en un total de 83 carrers i espais públics (el 59% del pla) i estan en marxa 48 actuacions més (34%), mentre que els 9 projectes restants (7%) estan en fase final de redacció del projecte.

El pla té com a objectiumillorar l’espai comú a fi de facilitar la vida dels barcelonins i les barcelonines, i es tradueix en la millora de l’enllumenat i els paviments per fer els espais més accessibles i segurs, en l’increment de les zones verdes i l’arbratge viari i en la renovació del mobiliari urbà, entre altres mesures.

Per millorar els elements urbans s’ha apostat per l’ús de materials eficients i respectuosos amb el medi ambient amb l’objectiu que siguin menys costosos i més eficients, i que suposin menys afectació als veïns.

Algunes de les millores que s’han dut a terme des de l’inici del mandat i fins aquest estiu són les següents:

2 nous ascensors i més de 3.000 metres de baranes

16 noves àrees de jocs infantils, que sumen més de 4.000 metres quadrats

6 noves àrees d’esport (gimnàstica, petanca, etc.) de 1.300 metres quadrats en total

1.985 nous fanals

7.450 metres quadrats de zona verda

883 nous arbres plantats

212 noves places d’aparcament de bicicletes

65.513 metres quadrats de plataforma única

1.163 nous bancs i cadires

25 noves fonts

Notícies relacionades

133 noves jardineres, 610 papereres i 15 pèrgoles

Actuacions a tots els districtes

Tot i que el pla prioritza aquelles zones on es detecten més dèficits estructurals, les actuacions s’han estès a tot el territori i s’han incorporat i recollit les diferents aportacions dels veïns de cada districte. De les 83 actuacions ja finalitzades, per exemple, 7 han sigut a Ciutat Vella, 14 a l’Eixample, 5 a Sants-Montjuïc, 13 a les Corts, 12 a Sarrià-Sant Gervasi, 6 a Gràcia, 8 a Horta-Guinardó, 7 a Nou Barris, 6 a Sant Andreu i 5 a Sant Martí.