En col·laboració amb

Aposta pel silenci

Nous horaris de neteja a Ciutat Vella

L'objectiu és combatre els alts nivells de contaminació acústica i garantir el descans del veïnat

neteja

neteja

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Barcelona ha decidit reestructurar els horaris dels serveis de neteja de Ciutat Vella una vegada demostrats els beneficis de la prova pilot que es va dur a terme l’any passat al carrer d’Escudellers.

Abans, les empreses de neteja oferien un servei més intens i reiteratiu per mantenir l’espai públic en bones condicions, ja que sovint s’abandonen residus als carrers fora dels contenidors o de l’horari establert. El fet que els vehicles passessin diverses vegades en horari nocturn, no obstant, generava molèsties de soroll al veïnat, i per això s’han implantat nous horaris per respectar les hores de descans. Així, es garanteix la neteja i recollida de residus necessària sense generar molèsties al veïnat.

En concret els canvis s’han dut a terme als carrers Comtal, de les Moles i d’Estruc, al Gòtic nord; als carrers de Valldonzella i Joaquim Costa i a les places de Castella i dels Àngels, al Raval nord, i al carrer del Rec i del Comerç i al passeig del Born, al nucli antic.

Nucli antic

Al nucli antic s’unifica la recollida de bosses domiciliària i la neteja posterior, que es fa cada dia a la 1:45 hores. S’eliminen els repassos de les 4:45 hores i es revisa que els contenidors estiguin en bon estat.

Raval nord

Notícies relacionades

Quant al carrer de Valldonzella i la plaça de Castella, es concentrarà tota la neteja abans de la 1:45 hores. Els comerciants dels entorns ja han sigut informats perquè s’adaptin al nou horari i han sigut advertits de la possibilitat d’inspecció i de multa posterior en cas que no compleixin els nous horaris.

A la plaça dels Àngels i al carrer Joaquim Costa també s’ha reestructurat el servei. A la plaça dels Àngels hi haurà presència permanent i diària de la Guàrdia Urbana a partir de les 22.00 hores i hi haurà quatre agents amb vehicle que faran la ruta de les places dels Àngels, de Terenci Moix i de Castella per evitar actituds incíviques.