En col·laboració amb

Espai públic

Reforç del servei de neteja a Ciutat Vella amb veïns i veïnes del districte

Quatre brigades s'encarreguen de netejar la via pública, recollir elements abandonats, mantenir les condicions higièniques dels parcs i netejar l'arbratge

refuerzo limpieza

refuerzo limpieza

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un total de 27 persones complementen els serveis de neteja de Ciutat Vella entre el juny i el novembre, els mesos amb més visitants, per afavorir la convivència. Les persones contractades són veïns i veïnes del districte que es trobaven en situació d’atur de llarga durada.

El reforç del servei es concentra, sobretot, en els punts més crítics del districte, amb disset persones distribuïdes en quatre brigades que s’encarreguen de netejar la via pública, recollir elements abandonats, mantenir les condicions higièniques dels parcs infantils i netejar l’arbratge.

Cadascuna de les brigades dona servei a una zona del districte: Raval nord i Gòtic nord, Raval sud i Gòtic sud, Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera, i la Barceloneta.

D’altra banda, un total de deu persones treballen per mantenir els equipaments públics, fer tasques de pintura i netejar els patis interiors.

Impuls d’una ocupació vinculada al territori

Notícies relacionades

El reforç del servei de neteja a Ciutat Vella forma part delsProjectes Integrals amb Contractació PICs, inclosos en l’Estratègia d’ocupació de Barcelona 2016-2020, i que tenen l’objectiu de millorar l’ocupació, acostar els serveis al territori i fomentar el vincle de pertinença als barris amb la contractació de persones que viuen allà.

Es tracta de contractes d’un mínim de sis mesos amb un salari no inferior a 1.000 euros dirigits a persones de més de 45 anys que es troben en situació d’atur de llarga durada i que, per tant, no perceben cap prestació. Inclouen, a més, un període de formació i d’orientació laboral que continua una vegada acabada la relació contractual.