En col·laboració amb

Nou equipament

Barcelona obre el primer centre per a joves sense llar

Maria Feixa disposa de 21 places per a nois i noies d'entre 18 i 21 anys

nuevo-centro

nuevo-centro

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Barcelona disposa des d'aquesta setmana d'un nou centre d'acollida temporal per a persones sense llar, amb la particularitat que es tracta del primer centre municipal pensat i dissenyat específicament per a joves. El centre acollirà específicament joves d'entre 18 i 21 anys, ampliables fins a 25 anys, que estiguin en una situació d'exclusió i greu vulnerabilitat que hagin sigut derivats des d'altres recursos de la xarxa d'atenció a persones vulnerables i sense llar de la ciutat de Barcelona.

El nou equipament, batejat com a Maria Feixa en honor a la dona que va donar les instal·lacions a l'entitat que les gestiona, segueix l'estratègia traçada al pioner Pla de Lluita contra el Sensellarisme de potenciar una atenció cada vegada més especialitzada, tal com ja va passar amb l'obertura de Cal Muns al mes d'abril, en aquest cas pensat per atendre persones sense llar amb problemàtiques de salut mental.

“Cada vegada tenim un nombre més creixent de joves en equipaments que eren per a persones sense llar, i evidentment no és el mateix la trajectòria d'algú amb més edat que la d'una persona jove que requereix un equipament específic que doni resposta a les seves necessitats", ha assenyalat la tinenta d'alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz. “Avui tenim un equipament imprescindible i necessari per ajudar i donar suport a molts joves de la ciutat per a la seva autonomia i per complir també el seu projecte de vida”, ha remarcat.

Recerca de l'autonomia

Notícies relacionades

L'objectiu del recurs és donar suport i realitzar un seguiment socioeducatiu als joves residents, amb el fi de preparar-los per viure de manera autònoma; proporcionar-los els mitjans i recursos formatius necessaris per aconseguir la màxima autonomia en l'àmbit laboral i relacional, i afavorir la seva integració en l'entorn a partir del desenvolupament de les seves capacitats i d'un pla de treball que permeti establir i millorar la seva estabilitat física i emocional.

El nou centre disposa de 21 places d'acolliment temporal per un període màxim d'un any, encara que el termini és ampliable en funció de les opcions de sortida autònoma que hi hagi disponibles en cada moment. En total treballaran al centre tretze persones, i es cobriran els serveis d'allotjament, alimentació, higiene, atenció socioeducativa i inserció laboral. Amb l'obertura d'aquestes instal·lacions, l'Ajuntament disposarà d'un total de 1.182 places d'allotjament nocturn, que formen part de les prop de 2.000 que hi ha a la ciutat.