En col·laboració amb

SOCIETAT

Ciutat Vella disposa d'un nou pla d'usos per millorar la qualitat de vida dels veïns

El nou pla d'usos del districte garantirà les necessitats de salut i descans del veïnat, i regularà, entre altres, el monocultiu turístic

sorollnocturn

sorollnocturn

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Barcelona posa en marxa un nou pla d'usos per al districte de Ciutat Vella, per garantir la qualitat de vida i la salut del veïnat, potenciar la diversitat econòmica fomentant el comerç de proximitat i generant activitats culturals.

Amb aquest nou pla d'usos es pretenen equilibrar els usos urbans amb la regulació de les activitats tenint en compte la manera en què repercuteixen en el teixit residencial de Ciutat Vella. La regidora de Ciutat VellaGala Pin, ha explicat que l'objectiu del nou pla és “lluitar contra el monocultiu, equilibrar els usos del districte i garantir la salut i el descans dels veïns i les veïnes” i ha remarcat que “s'han de fomentar les activitats que no tenen impacte nocturn i que responen a les necessitats quotidianes del veïnat i les que estan orientades al foment de l'activitat cultural.”

En el cas de les activitats nocturnes, s'aplicaran unes condicions més restrictives per garantir el descans del veïnat i la convivència. Per aquest motiu, no es permetrà l'obertura de nous establiments vinculats a l'oci nocturn, ni els relacionats amb el joc i els audiovisuals, que són els que tenen un impacte més negatiu per les molèsties de soroll que generen.

Aquest nou pla també estableix un límit a la implantació de noves activitats. No es tindrà en compte el nombre d'establiments, en canvi, sí que es considerarà el seu volum, la seva concentració i l'estat de les finques on es troben. Tot això d'acord amb quatre condicions: la densitat de l'activitat, la superfície màxima, l'amplada de la via i la vulnerabilitat dels immobles.

Notícies relacionades

Una de les novetats que presenta també el nou pla és que s'estableix una zona única per respondre a les condicions específiques de cada àrea. Amb l'excepció de la zona portuària i la Rambla, que mantenen la seva pròpia regulació.

UN PROCÉS D'UN ANY

El procés per iniciar la redacció del nou pla d'usos del districte es va començar el 14 d'octubre, amb la suspensió de la concessió de llicències d'activitats de pública concurrència, comercials i alimentàries en el territori. A partir de l'aprovació inicial de la proposta de pla d'usos del Govern municipal, aquesta suspensió de llicències s'ampliarà fins a l'aprovació definitiva del nou document, que es preveu l'octubre del 2018.

Temes:

+Barcelona