En col·laboració amb

URBANISME

Barcelona aposta per un urbanisme social i de proximitat

El Pla de Rehabilitació Integral preveu 141 actuacions en espais, places i carrers públics, de les quals 41 ja s'han executat

urbanismoscial

urbanismoscial

1
Es llegeix en minuts

El Pla de Rehabilitació Integral de Barcelona inclou 141 intervencions, entre altres, l'ampliació de l'espai verd, la millora de l'accessibilitat, de l'enllumenat, dels paviments o del mobiliari. La prioritat d'acció són les zones amb dèficits estructurals o d'ús preferent de vianants.

El Pla preveu una inversió de 129 milions d'euros fins al 2019 amb intervencions en espais, carrers i places públics. Entre les actuacions s'inclouen la millora dels paviments, amb especial atenció a les voreres, la renovació del mobiliari urbà, com bancs o baranes, el soterrament de cablejat, treballs d'accessibilitat en carrers amb desnivells o l'augment de l'arbrat vial, les zones verdes i els espais de plataforma única, d'ús preferent dels vianants. De moment s'han executat 41 actuacions, vuit estan en obres i 92 en projecte.

APOSTA SOCIAL

Notícies relacionades

“Apostem per un urbanisme social, repartit, distribuït i reequilibrat, amb intervencions que millorin el dia a dia dels 73 barris de la ciutat”, ha destacat la tinent d'alcaldia d'EcologiaUrbanisme MobilitatJanet Sanz.

L'elaboració del pla l'han portat a terme directament els districtes de la ciutat i ha incorporat les aportacions dels veïns i les veïnes. En les actuacions s'han prioritzat les zones amb més dèficits estructurals, els carrers que utilitzen de manera preferent els vianants i els espais per a ciclistes.