En col·laboració amb

El concurs arquitectònic de l'illa de les Glòries ja té propostes guanyadores

glories

glories

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

La unió temporal d'empreses (UTE) formada per l'equip d'arquitectes Francesc Llonch i Lucía Millet ha guanyat el concurs internacional per dissenyar, per un costat, el Pla Especial de Millora Urbana (PEMU) de l'illa de les Glòries i, per l'altre, un dels quatre edificis que la integren. El concurs ha tingut tres equips guanyadors més, i entre tots quatre construiran 280 vivendes destinades a lloguer públic.

El disseny urbà guanyador reinterpreta l’Eixample de Cerdà i ha sigut escollit perquè permet una continuïtat de la trama urbana dels districtes de l’Eixample i Sant Martí i per l'encaix urbanístic amb l'espai on s'executarà, a la confluència del carrer dels Castillejos, el carrer de Casp, la plaça de les Glòries Catalanes i la Gran Via de les Corts Catalanes. L'equip de l'UTE formada per Francesc Llonch i Lucía Millet també s'encarregarà de l'edificació del bloc A. Les altres tres propostes guanyadores, que dissenyaran els edificis B, C i D, són l'UTE de Barcelona formada per Haz Arquitectura SLP, Bayona Valero Arquitectes Associats SLP, Cantallops Vicente Arquitectes i Ensenyat-Tarrida Arquitectes SLP; l'UTE de Barcelona formada per Pau Vidal i Estudi Vivas Arquitectos SCP, i SV60 Arquitectos, de Sevilla.

L'elecció de quatre equips adjudicataris ja estava prevista a les bases del concurs, convocat al mes de juny, i és conseqüència d'una reivindicació històrica del sector per evitar la concentració de tota l'obra en un únic estudi d'arquitectura. Els quatre equips guanyadors hauran de cooperar perquè tots els edificis siguin coherents amb l'espai urbanístic i arquitectònic i s'hauran d'adaptar a la proposta del PEMU que ha sortit escollida.

El regidor de VivendaJosep Maria Montaner, ha explicat que a l'hora d'escollir les propostes guanyadores “han prevalgut els projectes que més s'integren en l'entorn, els que fan més ciutat i els que creen valors representatius de vivenda pública”.

Notícies relacionades

Els criteris per a l'adjudicació s'han basat en aspectes com l'ordenació i el planejament i en elements constructius com la qualitat arquitectònica, la integració en l'entorn, la funcionalitat de la planta, l'eficiència energètica i la visió general de la proposta.

MÉS VIVENDA PÚBLICA AL VOLTANT DE LES GLÒRIES

L'illa de les Glòries no és l'única promoció de vivenda pública que s'està impulsant al voltant de les Glòries. Estan en marxa tres promocions més, que es troben en diferents moments del procés de construcció i que afegiran 220 pisos a la zona. L'obra més avançada és la del carrer de la Ciutat de Granada, 147-155, on s'estan construint 105 vivendes. Els 47 pisos del número 40 del carrer de Tànger també estan en fase de construcció, i a la plaça de Dolors Piera estan a punt de començar les obres d'un bloc de 68 pisos, també destinats al lloguer públic.