En col·laboració amb

FISCALITAT REDISTRIBUTIVA

IBI reduït per a llars vulnerables

Bloc de vivendes protegides,al barri de Sant Andreu.

Bloc de vivendes protegides,al barri de Sant Andreu. / JULIO CARBÓ / CFD BARCELONA

1
Es llegeix en minuts
E. P.

L'ajuntament destinarà 3,5 milions d'euros a subvencionar el 50% del rebut de l'impost de béns immobles (IBI) de les famílies amb rendes més baixes. Aquesta mesura, de la qual podrien beneficiar-se unes 20.000 famílies amb pocs recursos, segons els càlculs del consistori, és possible gràcies a la pujada de l'impost al 2% dels propietaris, els de rendes més altes.

«Aquesta nova línia d'ajudes forma part del paquet de noves subvencions que va anunciar el govern municipal i que van encaminades a fer avançar la ciutat cap a una fiscalitat més equitativa i redistributiva, que ajudi els col·lectius que més ho necessiten», afirma el primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello.

DIFUSIÓ

L'ajuntament finança l'equivalent al 50% de l'IBI, fins a un màxim de 175 euros. Les ajudes es poden sol·licitar des del 5 d'octubre passat fins al 4 de novembre. Per aconseguir el màxim nombre de beneficiaris possible, s'ha previst una extensa campanya de difusió en col·laboració amb les Oficines d'Atenció al Ciutadà (OAC), els centres de Serveis Socials, les Oficines de Vivenda i els casals per a gent gran.

Les sol·licituds es poden tramitar via on line (barcelona.cat/ajutsIBI) o a les OAC. «És un termini de temps breu, perquè ha sigut impossible allargar-lo, però volem rebre una allau de peticions i esperem que així sigui. Hem reforçat amb 28 persones les OAC per poder atendre aquestes peticions», subratlla Pisarello.

Aquesta nova línia d'ajudes està pensada per a persones i famílies, propietaris o arrendataris, sempre que tinguin repercutit l'IBI en el rebut del lloguer. Els destinataris són famílies amb ingressos inferiors a 23.400 euros en el cas de cinc membres, i aquesta quantitat va disminuint fins a 9.600 euros per a una sola persona. La bonificació és més elevada en el cas que un dels membres tingui un grau de discapacitat superior al 33%.

NOVES AJUDES

Notícies relacionades

Aquesta nova línia d'ajudes, continua el primer tinent d'alcalde, permetrà «arribar a nous col·lectius que no es poden beneficiar de les exempcions o bonificacions fiscals, establertes per llei, i ampliar les ajudes que ja atorga la ciutat a famílies nombroses, famílies monoparentals i viudes, entre altres».

La modificació pressupostària també ha permès obrir altres línies de subvenció dirigides a afavorir l'activitat econòmica. Aquestes ajudes, amb un pressupost total de 3,7 milions d'euros, persegueixen beneficiar, sobretot, els autònoms i els propietaris de comerços emblemàtics.