En col·laboració amb

Les llars de Barcelona amb pocs recursos ja poden accedir a les ajudes del 50% de l'IBI

Les sol·licituds es poden tramitar fins al 4 de novembre a les oficines d'atenció ciutadana o en línia

pissarello ibi

pissarello ibi

1
Es llegeix en minuts

L'Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa les subvencions del 50% de l'impost sobre béns immobles (IBI) destinat a les famílies amb menys recursos econòmics i que es poden tramitar fins al 4 de novembre a les oficines d'atenció ciutadanaoficinesd'atencióciutadana (OAC) o en línia.

Les ajudes s'apliquen a l'IBI del 2016 fins a un màxim de 175 euros i es preveu que unes 20.000 famílies puguin acollir-s'hi, bàsicament famílies amb un o més perceptors de pensions no contributives, subsidis de desocupació, renda activa d'inserció o que hagin esgotat totes les prestacions.

La partida que es destina a aquestes ajudes per a llars amb pocs recursos econòmics és de 3,5 milions d'euros i prové de l'increment de l'impost als propietaris de finques més cares.

Per demanar les ajudes s'ha d'estar empadronat al domicili des de l'1 de gener del 2016 i fins a la data de formalització de la sol·licitud; a més els arrendataris també hi poden accedir i han d'acreditar, amb el contracte i els rebuts, que el propietari els repercuteix l'import.

Notícies relacionades

Aquestes ajudes formen part d'un paquet de subvencions que va anunciar el Govern municipal amb l'objectiu de fer de Barcelona una ciutat més equitativa, apostant "per una fiscalitat més justa i redistributiva i volem estar al costat de les famílies més vulnerables“, ha explicat el tinent d'alcaldia de TreballEconomia i Planificació EstratègicaGerardo Pisarello.

En total, aquestes noves subvencions representen una aportació municipal de vuit milions d'euros, que multipliquen per nou les ajudes que es concedien fins ara.