COP-26 de Glasgow

La primatòloga Jane Goodall afirma que la crisi climàtica està arruïnant el futur de les pròximes generacions

Va incidir en «el poder dels consumidors» per posar fre al deteriorament ambiental

La primatòloga Jane Goodall afirma que la crisi climàtica està arruïnant el futur de les pròximes generacions
2
Es llegeix en minuts

La famosa primatòloga Jane Goodall va lamentar aquest dimarts que la crisi climàtica i la inacció de les autoritats internacionals per remeiar-la estiguin arruïnant el futur de les pròximes generacions.

«Hem estat robant de manera persistent el futur dels joves al pensar que hi podria haver un desenvolupament econòmic il·limitat en un planeta amb recursos naturals finits, i al pensar que el creixement anual del PIB és més important que protegir el medi ambient per a les generacions futures», va explicar.

Goodall va participar de manera virtual en la presentació davant els mitjans de ‘Becoming Jane’, una exposició sobre l’apassionant vida d’aquesta destacada científica que s’inaugurarà diumenge al Museu d’Història Natural del comtat de Los Angeles (NHMLAC).

La primatòloga britànica, de 87 anys, va mantenir un col·loqui amb la directora d’aquest museu, Lori Bettison-Varga, en el qual es va colar la crisi climàtica a causa que aquests dies se celebra la conferència COP-26 a Glasgow (Regne Unit).

Molt coneguda també per ser una incansable activista mediambiental, Goodall va qualificar de «desastre» el llegat que s’està deixant als més joves.

«Estranyament, la criatura més intel·ligent que ha viscut en aquest món està destruint la seva única casa», va dir.

No obstant, Goodall va insistir que «no és cert» que no es pugui fer res per solucionar la crisi climàtica, i va dir que «conservar l’esperança» no significa necessàriament «veure el món de color de rosa».

«Jo veig l’esperança com un petit punt de llum al final d’un molt fosc i llarg túnel. Però per arribar allà hem de gatejar, enfilar-nos i superar molts obstacles. Aquesta llum no arribarà simplement fins a nosaltres: hem de treballar per arribar fins allà», va insistir.

En aquest sentit, Goodall va assegurar que cada persona «té un paper per exercir» per poder salvar el planeta, i va esmentar, per exemple, «el poder dels consumidors» per comprar productes que s’hagin fabricat de manera sostenible i respectant els drets humans.

A més d’altres mesures com la prohibició de la ramaderia intensiva, Goodall va anar més enllà de l’acció directa sobre el medi ambient al demanar que s’erradiqui la desigualtat com un pas necessari per aturar la crisi climàtica.

«Hem d’eliminar la pobresa. Si ets realment pobre no pots prendre aquestes decisions (de consum sostenible) i destrueixes el medi ambient i compres menjar porqueria només per sobreviure», va indicar.

Notícies relacionades

Goodall, en resposta a una pregunta dels mitjans, va explicar què li diria al president dels EUA, Joe Biden, sobre el paper que pot exercir aquest mandatari en la COP-26.

«Li diria que està en una posició en què realment pot marcar la diferència per al futur. Li diria que pensés en això i que pensés acuradament què li agradaria veure», va concloure.