Protestes ‘verdes’

Manifestacions a Barcelona i Madrid per celebrar el Dia Mundial del Medi Ambient

  • Activistes d’Extinction Rebellion Barcelona s’encadenen a l’interior de la Direcció General de Polítiques Ambientals i Medi Natural de la Generalitat

  • Membres de la mateixa organització ecologista de Madrid tallen la Gran Via per reclamar el reconeixement legal dels «crims ambientals massius»

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Una desena d’activistes de l’organització ecologista Extinction Rebellion Barcelona han ocupat aquest divendres a la tarda la seu de la Direcció General de Polítiques Ambientals i Medi Natural de la Generalitat, situada al carrer Provença de la capital catalana. Els ecologistes s’han encadenat a l’interior de l’edifici mentre un centenar es manifestava a l’exterior i tallava el carrer, on s’ha llegit un manifest, segons han informat a Europa Press fonts del col·lectiu.

El moviment exigeix al Govern de la Generalitat una Assemblea Ciutadana pel Clima a Catalunya que permeti als catalans decidir sobre «com fer la transició cap a la neutralitat d’emissions de manera socialment justa», un dia abans que se celebri el Dia Mundial del Medi Ambient.

Els activistes han anunciat que no se n’aniran de l’edifici fins a aconseguir una reunió amb la consellera d’Acció Climàtica, Teresa Jordà, i han criticat que «el Govern no està adoptant un posicionament prou contundent davant la crisi climàtica».

Protesta també a Madrid

Per la seva banda, membres de la mateixa organització ecologista de Madrid han tallat aquest divendres la Gran Via en una acció per simbolitzar un funeral de les espècies i reclamar el reconeixement legal dels «crims ambientals massius».

Notícies relacionades

El moviment internacional s’ha unit a la fundació Fibgar a la campanya internacional Stop ecocidi per reclamar el reconeixement legal del crim d’ecocidi en el dret internacional. L’organització ha recordat que en només un any desapareixen les espècies animals que s’haurien perdut en 100 anys i el 40% de les espècies vegetals estan en risc d’extinció. «El ritme d’extinció s’accelera», segons l’entitat.

En tràmits de ser reconegut a Bèlgica i França

Extinction Rebellion ha recordat que Bèlgica va sol·licitar el 30 de desembre del 2020 que l’ecocidi s’inclogués al Tractat de Roma que regula el dret internacional i ja està tramitat el reconeixement d’aquest crim en el seu propi dret nacional i a França, el juny 2020, va ser la ciutadania, reunida en assemblea ciutadana climàtica, que va demanar al Govern i al Parlament el reconeixement jurídic immediat de l’ecocidi i dels límits planetaris.