COMUNICACIÓ

EL PERIÓDICO s’adhereix a l’Hora del Planeta 2021

El diari no publicarà notícies entre les 20.30 i les 21.30 hores per unir-se al gest reivindicatiu

EL PERIÓDICO s’adhereix a l’Hora del Planeta 2021
1
Es llegeix en minuts

El dissabte 27 de març de 2021 se celebra l’Hora del Planeta, un senzill gest a què estan convidats tots els ciutadans i que consisteix a apagar els llums de cases, edificis, oficines i monuments durant una hora, des de les 20.30 h fins a les 21.30 h. EL PERIÓDICO s’unirà a aquesta jornada amb un gest simbòlic: entre les 20.30 i les 21.30 hores i no publicarà notícies noves a la web.

Amb aquesta decisió, el diari mostra el seu compromís pel benestar del planeta. Els nostres tres pilars editorials són el planeta, el progrés i el planeta, i tots tres estan interrelacionats: no hi pot haver progrés per a les persones sense un model social i econòmic sostenible que garanteixi la salut del planeta. Aquest és el nostre compromís no només editorial, sinó amb la nostra comunitat. Adherir-se a jornades com l’Hora del Planeta és una manera de reafirmar l’esmentat compromís.

Notícies relacionades

El moviment mundial de l’Hora del Planeta contra el canvi climàtic i la pèrdua de biodiversitat va néixer a Sydney el 2007 com un gest simbòlic per cridar l’atenció sobre el problema del canvi climàtic. Un símbol amb què associacions ecologistes, com WWF, volen recordar que «la natura és el sistema de suport vital del planeta, que ens brinda tot el que necessitem, des de l’aire que respirem fins a l’aigua que bevem i els aliments que mengem i que hem de defensar-la ara per salvaguardar la salut del nostre planeta i, al seu torn, la nostra pròpia salut i benestar». 

L’Hora del Planeta uneix no només els ciutadans, sinó empreses, ajuntaments i institucions per lluitar contra el canvi climàtic i la pèrdua de biodiversitat. Amb els anys s’ha convertit en un fenomen internacional del qual ja formen part milers de ciutats de gairebé 200 països, que en passades edicions van apagar més de 17.000 monuments i edificis tan emblemàtics com la Torre Eiffel i el Colosseu.