Amenaça climàtica

Pollinator Park, l’eina digital que mostra com serà el futur sense insectes pol·linitzadors

  • La Comissió Europea desenvolupa una experiència de realitat virtual en la qual es mostra la destinació distòpica de la Terra si s’extingissin animals com les abelles

Pollinator Park, l’eina digital que mostra com serà el futur sense insectes pol·linitzadors
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Comissió Europea posa en marxa Pollinator Park, una eina de realitat virtual interactiva que mostrarà el futur distòpic de la nostra societat sense animals pol·linitzadors com l’abella o la papallona.

Aquest projecte ha sigut desenvolupat amb el recolzament del Museu de Ciències Naturals de Barcelona en un intent de conscienciar la ciutadania dels efectes nocius que podria tenir «l’alarmant disminució dels insectes que pol·linitzen els cultius i les plantes silvestres», ha afirmat Virginijus Sinkevičius, comissari de Medi Ambient, Oceans i Pesca. «Posa en perill la seguretat alimentària i amenaça la nostra supervivència», ha aclarit el polític lituà.

Esforç col·lectiu per la lluita climàtica

Dissenyat amb la col·laboració de l’arquitecte belga Vincent Callebaut, l’experiència virtual ens situa a l’Europa de 2050 i presenta una realitat distòpica en què les espècies pol·linitzadores estan a punt d’extingir-se.

Posant-se a les botes del protagonista de la història, l’usuari farà un tour guiat a través d’una granja futurista que dona refugi als pol·linitzadors i els alerta de la perillosa realitat de la desaparició d’aquests animals.

Amb aquesta iniciativa, la Comissió Europea mirarà de conscienciar la societat perquè s’involucri en la protecció dels pol·linitzadors i de la natura –centrant-se sobretot en les generacions més joves–.

«Pollinator Park ens mostra que el futur de l’agricultura depèn dels pol·linitzadors», ha declarat en un comunicat Janusz Wojciechowski, comissari d’Agricultura. «Sense pol·linitzadors i biodiversitat, l’agricultura que coneixem avui dia serà un record llunyà. És fonamental que mantinguem un nivell elevat d’ambició mediambiental en la nova política agrícola comuna», ha conclòs.

Notícies relacionades

Per la seva banda, Sinkevičius ha volgut aclarir que aquesta eina pretendrà «mostrar els perills de no fer res» i ens convidarà a «redoblar els nostres esforços per protegir els pol·linitzadors i garantir un futur millor per a nosaltres i les generacions futures».

Pollinator Park, que forma part del conjunt d’accions preses per la Unió Europea per salvar els pol·linitzadors, està disponible a través de la seva pàgina web o com a aplicació gratuïta, que permetrà als usuaris una experiència de realitat virtual.